Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада буде захищати інтереси чорнобильців на державному рівні

7 грудня 2011 - 10:24

Обласна влада буде захищати  інтереси чорнобильців на державному рівні

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук разом з керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області зустрілися з представниками організацій чорнобильців. Чорнобильцям розповіли про нову систему нарахування пенсій та пообіцяли захищати їх інтереси на державному рівні.

Начальник Головного управління ПФУ в Запорізькій області Анатолій Казачук пояснив, які головні переваги розрахунку пенсій за новою, формульною системою, та запевнив, що внаслідок цього пенсії зростають у кілька разів.

- Нова система розрахунку пенсій – це радикальні зміни, і ми, зробивши перші розрахунки, бачимо, що пенсії зростуть у кілька разів. Для їх перерахунку вам не обов’язково приходити до Пенсійного фонду, але ви маєте право прийти, переглянути всі документи,  перевірити розрахунки. Щоб була можливість робити це оперативно, ми плануємо відкрити спеціальні консультаційні кабінети. Дайте нам два тижні, за цей час ми зробимо попередні розрахунки і зможемо надати вам всю необхідну інформацію, - повідомив Анатолій Казачук.

Пропозиції щодо створення спеціальних консультаційних кабінетів активно підтримали чорнобильці: в них з’явиться можливість на власні очі побачити, як розраховуються їхні пенсії.

Микола Ярмощук запевнив, що аналогічні зустрічі пройдуть у всіх районах області за участю керівництва райдержадміністрацій.

- Інформація щодо розрахунку пенсій за новою системою з’явиться у ЗМІ, а у разі необхідності ми готові провести прямий ефір на місцевому телеканалі, щоб у реальному часі відповісти на всі запитання чорнобильців. Крім того, аналогічні зустрічі, як сьогодні, пройдуть у всіх районах області, навіть там, де проживає менше десяти чорнобильців - доступ до інформації має бути у кожної людини. Також хочу додати: якщо при індивідуальних консультаціях у Пенсійному фонді будуть виникати якісь проблеми, щось буде не влаштовувати, ми будемо це вирішувати. У разі необхідності складемо перелік пропозицій та будемо захищати ваші інтереси на державному рівні, - зазначив Микола Ярмощук.

 

Довідкова інформація:

23 листопада Кабінет Міністрів України прийняв постанову №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», яка набирає чинності з 1 січня 2012 року.

Згідно цієї постанови, органи Пенсійного фонду з 1 січня 2012 проведуть беззаявні перерахунки пенсій, призначених до набрання цією постановою сили, особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

Вже у січні 2012 року підвищені пенсії отримають інваліди-ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатні особи, які одержують пенсію по втраті годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс