Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Унікальний проект соціальної адаптації дітей почав працювати у Чернігівському інтернаті

1 грудня 2011 - 16:15

Напередодні Дня інвалідів у вихованців та педагогічного колективу Чернігівського дитячого будинку-інтернату знаменна подія – сьогодні на базі закладу відкрилася група соціальної адаптації дітей «Щаслива оселя». Цей проект унікальний не тільки для України, але й для всієї Східної Європи. При інтернаті створено окремий будинок, де майже в сімейних умовах постійно проживатимуть дев’ять хлопчиків віком від семи до сімнадцяти років. Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук також завітав на свято, щоб привітати дітей з новосіллям.

Директор КУ “Чернігівський дитячий будинок – інтернат” ЗОР Микола Славов провів гостя приміщеннями новенького будинку – тут і кухня, і кімната для ігор, обладнаний клас для навчання, дві спальні, сучасний санвузол. Також є необхідна побутова техніка, великий телевізор.

- Тут створено ідеальні умови для проживання, адаптації та навчання наших дітей. Сподіваюся, цей проект дійсно матиме ефект і ми побачимо прогрес у розвитку здібностей та можливостей хлопчиків, - зазначив Микола Славов.

На створення такого будинку сімейного типу було виділено понад 250 тис. грн. з обласного бюджету. Крім того, понад пів мільйона гривень у заклад вклали меценати. Також понад 50 тис. грн. було зібрано у скриньки для пожертвувань, які були розміщені у магазинах «Єва» Запорізької області. Серед людей, які доклали максимум зусиль, щоб група соціальної адаптації дітей з вадами розвитку була відкрита – благодійний фонд «Щаслива дитина» (м. Запоріжжя) та консалтингова група «Багира» (м. Москва РФ).

- Цей будинок – приклад об’єднання зусиль простих людей, влади, керівництва закладу заради єдиної мети – створення щасливої атмосфери,  комфортних умов для дітей, які тут проживатимуть. Кожен, хто причетний до цієї події, вкладав сюди не просто гроші, а свою душу, надії. Будьте певні, ці діти вдячні вам за небайдужість, - звернувся до присутніх гостей, меценатів, педагогічного колективу заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Оскільки на новосілля приходити без подарунків не прийнято, посадовець вручив вихователям групи «Щаслива оселя» сертифікат на комплект побутової техніки.

Дев’ять хлопчиків, які  на правах господарів зустрічали гостей, зібралися у коло та разом  з двома вихователями розважили присутніх віршами та піснями.

 

Довідково: КУ  “Чернігівський дитячий будинок – інтернат” ЗОР розташований у с. Калинівка Чернігівського району Запорізької області. У закладі постійно проживають 125 вихованців віком від 4 до 35 років з вадами фізичного та розумового розвитку Ш – ІV профілю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади