Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації завершують розробку програми зайнятості населення

1 грудня 2011 - 14:27

В облдержадміністрації завершують розробку програми зайнятості населення

На фінішну пряму виходить робота з підготовки обласної програми зайнятості населення на наступний рік. Про це повідомили члени робочої групи з її підготовки під час засідання, яке відбулося під головуванням заступника голови ОДА Миколи Ярмощука.

- Запропонована програма - це проект розвитку, в якому передбачено чіткий аналіз соціально-економічної ситуації в регіоні та прогноз на наступний рік. До її створення долучилися фахівці центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення,  інші структурні підрозділи облдержадміністрації, федерація роботодавців, депутати, - прокоментував робочий процес заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Посадовець зазначив, що  проект пропонує механізми, які дозволять закріпити досягнуті у поточному році результати, адже Запорізькому регіону вдалося посісти 5 позицію в рейтингу за рівнем зайнятості населення. Також передбачається збільшення кількості робочих місць, зокрема, чіткі дії та прогнозовані показники з цього питання від кожної з територій області. Але, як зауважили учасники наради, слід з більшою відповідальністю ставитися до прогнозованого росту кількості нових  робочих місць за рахунок малого та середнього бізнесу. Адже за останній час активність підприємств цього сегменту знизилася, до того ж вони представляють переважно сферу послуг та торгівлі. В програмі ж слід зробити акцент на підтримку та розвиток виробництва. Не менш гостро стоїть питання  щодо залучення безробітних до громадських робіт. За словами начальника центру зайнятості Ірини Дудник, території майже  не виділяють кошти на оплату громадських робіт, вони ж у свою чергу,  можуть принести користь і громаді, і господарству, і бюджету.

- Відповідно до закону, фінансування громадських робіт має здійснюватися із трьох джерел. З фонду центру зайнятості цього року на громадські роботи було виділено понад 7 млн. грн. У місцевих же бюджетах  витрати на громадські роботи передбачені  лише в Бердянському, Вільнянському районах та Енергодарі, - констатувала посадовець.

За результатами обговорення програми зайнятості населення учасниками робочої групи прийнято рішення врахувати всі зауваження, а нові пропозиції узгодити до 5 грудня.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади