Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітяни працюють над розширенням мережі дошкільних навчальних закладів

1 грудня 2011 - 08:41

Освітяни працюють над розширенням мережі дошкільних навчальних закладів

У Запорізькій обласній академії післядипломної педагогічної освіти відбулося розширене засідання  колегії управління освіти і науки обласної державної адміністрації, яке провів начальник управління Олександр Вєрозубов.

На порядку денному – звіт про  роботу управлінь та відділів освіти щодо створення умов для охоплення дошкільною освітою  п’ятирічних дітей.

Наразі в області зареєстровано 530 дошкільних навчальних закладів, серед них - навчально-виховні комплекси, центри розвитку дитини, спеціальні, санаторні та комбіновані заклади. При цьому на території регіону проживає 13985 дітей п’ятирічного віку. Показник охоплення суспільним дошкільним навчанням та вихованням п’ятирічних дітей складає 99% у сільській місцевості та 100% -  у містах області.

За інформацією управління освіти та науки, у серпні обласна державна адміністрація затвердила «План дій відновлення мережі дошкільних навчальних закладів, відкриття навчально-виховних комплексів та будівництва навчальних закладів на період 2011-2012 років у Запорізькій області». Згідно плану, за цей період планується відкриття 14 дошкільних закладів та відновлення роботи додаткових 40 дошкільних груп.

- Якісна та доступна дошкільна освіта – пріоритет освітньої політики держави. Тому обласна виконавча влада зосереджено та системно працює над розвитком існуючої мережі дошкільних навчальних закладів регіону, - підкреслив начальник управління освіти і науки О. Вєрозубов.

За даними посадовця тільки поточного року в області  відкрито вісім дошкільних закладів та 48 дошкільних груп. На високому рівні ця робота проведена у Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі, а також у Кам’янсько-Дніпровському, Мелітопольському, Куйбишевському, Пологівському, Якимівському та Приазовському районах.

Наразі фахівці управління освіти і науки облдержадміністрації готують проект обласної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період 2011- 2017 років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади