Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У патріотичному вихованні молоді потрібна золота середина

24 листопада 2011 - 10:27

У патріотичному вихованні молоді потрібна золота середина

До такого висновку дійшли учасники дискусії під час роботи  секції «Військово-патріотичне виховання в сучасному суспільстві. Традиції козацької педагогіки», яка працювала в рамках Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання молоді.

Її учасники дискутували з приводу головних проблем, які гальмують поширення патріотичних настроїв серед молоді, ділилися своїм досвідом залучення молоді до патріотичних організацій, а також дали оцінку існуванню організацій, які відіграють негативну роль у розвитку суспільства, ховаючись під патріотичними гаслами.

- Якщо держава не буде займатися питаннями патріотизму або хоча б контролем патріотичних організацій, вони можуть відігравати негативну роль у формуванні суспільства. Елементи патріотизму є у принципах роботи  багатьох організацій, але у деяких цей показник перебільшений, і вони стають дуже радикальними. Тут головне - знайти золоту середину, яка дозволить гармонізувати інтереси держави та народу, - зазначив учасник конференції, президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула.

Гість із Донеччини, керівник військово-патріотичного клубу «Витязь» Олег Бачуля переконаний, що займатися патріотичним вихованням молоді треба паралельно з розвитком її талантів.

- Наш клуб діє в трьох напрямках: там займаються спортсмени, талановиті діти, які танцюють, співають та малюють, та діти, які займаються самоосвітою. Їх зацікавлення треба просто спрямувати в правильне, патріотичне русло,- розповів Олег Бачуля.

Керівник київського клубу «Десантник» Володимир Кичигін вважає, що акцент при патріотичному вихованні молоді треба робити на тому, що їхні діди та прадіди – переможці.

- Вже за генетикою наша нація – переможці. За нашими спинами завжди будуть стояти батьки та діди, діди та прадіди наших дітей, які воювали та перемагали. Якщо активно працювати в цьому напрямку, можна досягти певних успіхів, бо наша молодь має великі перспективи, - вважає Володимир Кичигін.

Підбиваючи підсумки роботи секції, учасники дійшли висновку, що треба переглянути підходи до розвитку патріотичного виховання, визначити методи, якими можна зацікавити молодь та, головне, – знайти золоту середину, щоб процес патріотичного виховання молоді відбувався в інтересах  народу  і держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс