Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область впроваджує канадський досвід системи адміністративних послуг

22 листопада 2011 - 13:04

Запорізька область впроваджує канадський досвід системи адміністративних послуг

В обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція заступника голови ОДА Петра Гончарука, який повернувся з Канади, де протягом тижня вивчав досвід організації роботи системи адміністративних послуг партнерської країни.

Посадовець увійшов до складу української делегації, яка у рамках співробітництва Запорізької та Львівської областей з канадським проектом PRISM, була запрошена до Оттави та Торонто для вивчення канадської системи адміністративних послуг.

У ході поїздки Петро Гончарук не тільки вивчив систему роботи державних структур Канади у сфері дозвільного обслуговування населення, а й ознайомився з роботою сервісних центрів у федеральних центрах та містах Канади.

- Сервісні центри надають дуже широке коло адміністративних послуг. Окрім традиційних для нас дозвільних послуг вони також займаються оформленням пенсії, шлюбу, народження дитини чи водійських прав. Така система дозволяє скоротити не тільки чисельність  служб та відомств, але й зберігає час громадянам, які отримують ці послуги, - поінформував посадовець.

Особливо вразила представника обласної виконавчої влади робота так званих call-центрів. У такий офіс можна зателефонувати з будь-якого питання, де автоматично переключать на профільну службу. Таким чином люди не тільки залишають заявку щодо проблеми, а й отримують конкретну відповідь, у які строки її ліквідують. Робота таких центрів суворо відстежується, у разі недотримання визначеного терміну відповідальні посадовці несуть покарання.

За словами Петра Гончарука, отриманий досвід особливо цінний з урахуванням того, що з нового року в Україні планується прийняття закону  про адміністративні послуги.

- Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив організувати роботу центру адміністративних послуг у нашій обласній державній адміністрації. Він має відкритися  першого січня 2012 року. Тому вже зараз ми займаємося питанням поєднання отриманих знань з тією системою, яка наразі працює в нашій країні, для підвищення ефективності її роботи, - повідомив посадовець.

Як підкреслив заступник голови ОДА, вже проведено інвентаризацію всіх послуг, які надає обласна виконавча влада, - всього їх 64, з них 14 передбачається ліквідувати. Всі ж інші можна буде отримувати в одному офісі, який планується розмістити на першому поверсі будинку ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс