Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми маємо прибрати будь-яку політику з питання вирішення проблем гірничо-металургійної галузі і оперувати лише аргументами економічної доцільності»

19 жовтня 2011 - 17:28

За ініціативи голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова  та голови Центрального комітету профспілки працівників металургійної та гірничодобувної промисловості Володимира Казаченка за участю членів Президій Центрального та обласного комітетів профспілки працівників металургійної та гірничодобувної промисловості і Запорізької обласної ради профспілок  відбулася нарада з проблемних питань гірничо-металургійної галузі. Під час наради її учасники виявили занепокоєння критичною ситуацією, що склалася в електрометалургійному комплексі Запорізької області і, зокрема, на підприємствах:  ПАТ «Запорізький завод феросплавів», ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та інших і висунули свої пропозиції щодо її покращення.

- Обласна державна адміністрація зробила все, що від неї залежало, – зазначив голова ОДА Борис Петров. – Але нічого не змінилося –  це значить, ми десь недопрацювали.

На жаль, у нас в країні, як у Аркадія Райкіна: хтось кроїть рукави, хтось - штани, хтось пришиває ґудзики, а відповідального за пошив костюма не знайти. На найвищому рівні приймалися рішення щодо розв’язання  проблем алюмінієвого та титано-магнієвого комбінатів,  заводу феросплавів, а втілення в життя цих рішень ми не бачимо.

Борис Петров наголосив, що обласна влада чудово розуміє роль гірничої і металургійної галузі в соціально-економічному житті регіону, тому завжди стояла і буде стояти на захисті її інтересів. Натомість, він відмовився підписувати підготовлене профспілками звернення до Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

- По-перше: ми маємо прибрати будь-яку політику з цього питання і оперувати лише аргументами економічної доцільності, - пояснив свою позицію Борис Петров. – Тому представникам профспілок та керівництву підприємств разом з нашими спеціалістами треба підготувати, як додаток до звернення, ґрунтовну економічну довідку, в якій будуть перелічені збитки, що несе бюджет, а також наші пропозиції, реалізація яких суттєво змінить ситуацію на краще. По-друге: у зверненні не потрібно перелічувати всі підприємства, де наразі є негаразди, адже природа виникнення проблем дещо різна. Держава має вирішувати галузеві проблеми, а не проблеми окремих підприємств. І по-третє: це звернення і прохання створити державну комісію за участю науковців та спеціалістів-практиків, яка б із виїздом на місце вивчила всі обставини галузевої кризи та виробила свої рекомендації, має бути адресоване не лише Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, але  і Президенту України Віктору Януковичу, і  Верховній Раді України.

Учасники наради погодилися з аргументами Бориса Петрова. Було вирішено протягом двох діб розробити новий варіант звернення, підписати та направити його до центральних органів влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни