Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано угоду про співробітництво між Запорізькою та Новосибірською областями

18 жовтня 2011 - 15:20

У Донецьку в рамках другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму в присутності Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва відбулося підписання угоди про співробітництво між Запорізькою та Новосибірською областями. Угоду скріплено підписами голів двох регіонів - Бориса Петрова та Василя Юрченка.

Згідно з текстом документу сторони, керуючись Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року, прагнучи організувати на взаємовигідній основі торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництво згідно з законодавством України та Російської Федерації, домовилися про широке співробітництво.  Напрямками двосторонньої співпраці стануть: промисловість, будівництво, сільське господарство і торгівля, наука, техніка, освіта і охорона здоров’я, культура і мистецтво, туризм і спорт, молодіжна політика і патріотичне виховання громадян, соціальна галузь, екологія і раціональне використання природних ресурсів. Також документом визначено, що регіони надають сприяння у розробці і реалізації інвестиційних проектів (у тому числі із залученням іноземного капіталу) з питань реконструкції і модернізації підприємств промислового комплексу, будівництва нових виробничих потужностей.

Крім того, в угоді зафіксовано положення, що сторони створюють сприятливі умови для здійснення взаємних поставок продукції виробничо-технічного призначення, сировини, споживчих товарів, у тому числі продуктів харчування. При цьому сторони щорічно обмінюються індикативними списками, включаючи обсяги і номенклатуру товарів і послуг, які мають для кожної із них першочергове значення.

Відповідно до статті 15 Угоди з метою реалізації її положень сторони можуть укладати окремі угоди по конкретних галузях і напрямках двостороннього співробітництва згідно з законодавством держав сторін.

Угода укладена строком на 5 років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни