Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку навчального року сільські школи отримали 12 автобусів

12 жовтня 2011 - 09:55

З початку навчального року сільські школи отримали 12  автобусів

Цей тиждень розпочався з приємної події для низки сільських шкіл районів області. Голова облдержадміністрації Борис Петров урочисто вручив ключі від нових шкільних автобусів, придбаних за кошти, зекономлені  тендерним комітетом  при ОДА, для учнів  Мелітопольського, Оріхівського, Приазовського та Токмацького районів. А представники Куйбишевського, Розівського, Якимівського, Бердянського, Запорізького, Михайлівського, Гуляйпільського та Вільнянського районів отримали автобуси в Києві за рахунок державного бюджету.

За повідомленням управління освіти і науки облдержадміністрації, в області  здійснюється  безкоштовне регулярне підвезення 10033 учнів сільської місцевості, які проживають на відстані понад 3 кілометри від школи,  та 1111 педагогічних працівників.

Підвезення здійснюється до 269 шкіл області з понад 500 населених пунктів.  Для перевезення більшої частини учнів та педагогів використовується 137 шкільних  автобусів. Та ця кількість не задовольняє потреби,  тож школам доводиться користуватися послугами найманого транспорту, а також рейсовими автобусами. На даний час потреба у шкільних автобусах для сільської місцевої складає 100 одиниць. Та освітяни очікують, що до кінця поточного року ця цифра зменшиться. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України в область повинно надійти ще 11 автобусів.

Загалом з початку  2011 року придбано та передано сільським школам 9 автобусів за рахунок державного бюджету, чотири райони отримали нові автобуси за кошти  обласного бюджету, 10 шкільних автобусів придбали  для своїх дітей місцеві громади.

За  час дії державної, обласної та районних програм «Шкільний автобус» з 2004 по 2011 роки за кошти з різних джерел для підвезення учнів сільської місцевості до місць навчання  придбано 128 автобусів, у тому числі: 45 автобусів – за кошти державного бюджету; 32 – за кошти обласного бюджету; 51 – за кошти районних бюджетів та інших джерел фінансування.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни