Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лариса Мефьодова: «Нас цікавить своєчасний початок опалювального сезону»

11 жовтня 2011 - 13:54

Лариса Мефьодова: «Нас цікавить своєчасний початок опалювального сезону»

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова провела засідання щодо врегулювання питання опалення ОСББ «Дружний будинок» в м. Мелітополь.

Протягом останніх п’яти  років ОСББ «Дружний будинок» по вул. Дружби, 199 експлуатувало систему автономного теплозабезпечення, яка оплювала будинок, а також згідно договору постачала теплову енергію до дошкільного навчального закладу № 48. Вартість теплопостачання до дитячого садка узгоджувалася з виконкомом Мелітопольської міської ради та коригувалася  відповідними додатковими угодами.

Саме тарифи для цього комунального закладу і стали каменем спотикання у стосунках між власниками багатоквартирного будинку та міською владою. Депутати Мелітопольської міської ради, вважаючи, що ОСББ надто багато  заробляє на теплозабезпеченні дитсадка, своїм рішенням вивели котельню із оперативного користування ОСББ і передали її комунальному підприємству «Житломасив».

Співвласники будинку оскаржили це рішення органу місцевого самоврядування у суді і, незважаючи на негативний для себе результат розгляду справи у суді першої інстанції, здаватися не збираються.

Влада Мелітополя теж пішла «на принцип», перекривши можливості ОСББ укласти нові угоди на отримання газу та  державної субсидії.

- Ваші спори щодо прав власності на котельню мають розглядатися у суді, – звернулася до учасників конфлікту Лариса Мефьодова. – Нас же цікавить лише своєчасний початок опалювального сезону та якість надання цієї послуги. Як міська влада Мелітополя збирається забезпечити виконання цих вимог, якщо обладнання котельні перебуває на балансі ОСББ? Особисто я не бачу законної можливості це зробити. Тому пропоную цивілізований вихід із цієї ситуації. Суди мають вирішити питання власності, а до винесення остаточного судового рішення опалювати дитсадок має, як і раніше, ОСББ. Що ж до тарифу, то міська влада разом з обласним управлінням ЖКГ створять комісію і вивчать його економічне обґрунтування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни