Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено розширене засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області за участю керівників районів і міст регіону

28 вересня 2011 - 16:39

В обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ, яке очолив голова облдержадміністрації Борис Петров.

Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Борис Петров окреслив основні завдання місцевої влади, визначені Президентом України на засіданнях національного Комітету з економічних реформ (06.09.2011) і Раді регіонів (15.09.2011), та акцентував увагу на тому, що саме від роботи на місцях залежить підготовка та реалізація реформ в країні.

Серед питань  порядку денного – проблеми автомобілебудівної галузі  регіону та шляхи їх розв’язання.  

З основною доповіддю з зазначеного питання виступив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Євген Семичаєвський.  На засіданні зауважено, що  доля імпортної продукції за 2010 рік в Україні становила 62%. Збільшення автомобілів імпортного виробництва зумовлює зниження темпів виробництва вітчизняних автомобілів, що в свою чергу призводить до скорочення робочих місць, надходжень до бюджету тощо. Змінити ситуацію допоможе низка пропозицій, які розроблено разом з фахівцями ЗАТ з іноземною інвестицією “ЗАЗ”. Серед них - пільгове оподаткування, зменшення мита на ввезення інноваційного обладнання, розвиток науково-технічного супроводу виробництва тощо.

За підсумками розгляду питання вирішено провести експертну оцінку розроблених пропозиції, після чого представити їх на розгляд центральним органам влади.

Учасниками засідання були обговорені ініціативи регіону щодо національних проектів та участі в них. А саме, проекти «Нова якість материнства та дитинства» і «Відкритий світ». Про стан їх підготовки та реалізації доповіли начальник управління охорони здоров’я Наталя  Мотовиця  та начальника управління освіти і науки Олександр Вєрозубов.

 Зокрема, у рамках проекту «Відкритий світ» область розробила та реалізувала власний проект «Відкритий інформаційний освітній простір».

- Наші підходи до створення такого єдиного простору на сьогодні взяті за основу на загальнодержавному рівні, - зазначив очільник області.

З доповіддю стосовно проблем, які виникають при сплаті податку за землю, виступив перший заступник голови Веселівської райдержадміністрації Юрій Голота. Як було зауважено, надходження податків за використання земель з метою отримання прибутку зменшується через недобросовісність орендарів, адже більшість з них воліє не реєструвати орендні відносини і не сплачувати податки.

В той же час Ю. Голота зауважив, що районна держадміністрація не має реального впливу на орендарів, які приховують доходи з землі. Для ефективної роботи потрібно об’єднати зусилля виконавчої влади, податкової та органів держкомзему. З такою точкою зору погодилися члени регіонального  комітету та присутні керівники районів.

Як підсумок, голова облдержадміністрації доручив створити робочу групу до складу якої увійдуть представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, члени Асоціації фермерів та приватних землевласників у Запорізькій області, фахівці  податкової та держкомзему на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Олексієм Литвином.

Завдання робочої групи – вивчити питання та сформувати рекомендації власникам земельних паїв, а також, у разі потреби, підготувати пропозиції щодо внесення змін до чинної правової бази.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі