Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День Незалежності України святкуємо всією громадою

23 серпня 2011 - 15:01

День Незалежності України – свято для свідомих громадян

Цього року молода держава Україна відзначає 20-річний ювілей незалежності. Два десятиріччя тому, 24 серпня 1991 року, Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт про проголошення незалежності України. З тих пір щороку наші  громадяни - від столиці  до найвіддаленіших куточків нашої Батьківщини - відзначають День Незалежності рідної країни.

Напередодні цього знакового для нашої держави дня святкові урочисті заходи заплановані не тільки в обласному центрі, а й у всіх містах та районах Запорізького краю.

Зокрема, зранку у церквах міста Енергодар пройде урочистий молебень за Україну та український народ з нагоди 20-ї річниці незалежності України. Протягом дня у музеї МПК «Сучасник» працюватиме фотовиставка «Я і моя незалежна Україна», куди можуть завітати всі бажаючі. У Парку Перемоги ВП «Запорізька АЕС» заплановано проведення свята «Ми – родина. Дім наш – Україна», у рамках якого відбудеться парад дитячих візків з малятами, спортивна програма «Мама, тато, я – спортивна родина», фестиваль-конкурс творчих родин «Співуча родина», виставка квітів, плодів «Розквітай, прекрасна Україно, рідна земле, матінко моя».

У курортному місті Бердянськ місцеві жителі та відпочиваючі  зможуть ознайомитися з  українськими вишиванками та рушниками, які будуть представлені на виставці народних майстрів перед ЦКіД «Софіт».

Святкові заходи відбудуться у  мікрорайонах міста, зокрема, у «Військовому містечку» та  «Слобідка».

У вечірній програмі на бердянців чекає не тільки святковий концерт, який пройде на  Приморській площі, а й фінал парусної регати у Бердянській затоці, 5-й Міжнародний турнір з боксу «Кубок Азовського моря», фінал спортивних змагань з футболу між командами мікрорайонів міста на кубок міського голови,  шахово-шашковий турнір.

Яскрава програма святкових заходів очікує і на жителів Мелітополя, де з нагоди Дня Незалежності України відбудеться урочисте зібрання «Україно, лагідна і мила, солов’їна спадщина моя!». Різноманітні конкурси та концерти - «Вічно цвіти, Україно, як пісня урочисто звучи!», «Є багато країн на землі, а найкраща завжди  - Батьківщина», «Як у нас, на Україні» -  пройдуть у будинках культури міста та сіл Мелітопольського району.

У День Незалежності України токмачани запрошуються до міського краєзнавчого музею, де проходитиме відеовиставка «Історія Державного Герба України» та виставка плакатів «20-а річниця Незалежності України».Увечері на центральній площі Токмака  відбудеться масове свято «Україна свята і єдина».

Центральне масове дійство відбуватиметься у Запоріжжі. Тут  24 серпня делегації з усіх міст обласного значення та районів області візьмуть участь у театралізованій ході, яка пройде від універмагу Україна до пл. Фестивальної, де продовжаться святкові заходи.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі