Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Під головуванням начальника управління охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Н. Я. Мотовиці відбулося розширене засідання колегії управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації

29 липня 2011 - 15:19

Під головуванням начальника управління охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Н. Я. Мотовиці відбулося  розширене засідання колегії управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації «Про діяльність закладів охорони здоров’я області за І півріччя 2011 року та завдання щодо її удосконалення в умовах реформування» за участю заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Миколи Анатолійовича Ярмощука.

На засіданні колегії зазначено, що робота галузі у першому півріччі 2011 року була спрямована на реформування системи охорони здоров'я з метою підвищення якості і доступності надання медичної допомоги населенню області. 

Головними завданнями керівників управлінь і відділів охорони здоров’я та лікувально-профілактичних закладів області, на  які звернула увагу у своїй доповіді перший заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації С.І. Бєляєва, є створення центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), примірний статут яких уже затверджено МОЗ України, та продовження роботи щодо оптимізації ліжкового фонду медичних закладів. А також проведення з органами місцевої влади підготовчої роботи по відкриттю, після громадського обговорення, на базі стаціонарних відділень дільничних лікарень або вільних приміщень ЦРЛ, стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, яким  потрібний в першу чергу постійний сторонній догляд та надання побутової допомоги.

Підводячи підсумки колегії, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації М.А. Ярмощук запевнив учасників колегії у підтримці реформ з боку обласних органів влади та націлив їх на виконання першочергових завдань щодо створення ЦПМСД, посилення роботи з метою закріплення на місцях медичних кадрів, зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів, в першу чергу щодо забезпечення їх санітарним транспортом. Микола Анатолійович також відмітив, що одним із пріоритетів є створення обласного перинатального центру.

У заключному слові начальник управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Н.Я. Мотовиця підкреслила, що для успішного проведення реформ в системі охорони здоров’я керівникам лікувально-профілактичних закладів необхідно чітко спланувати їх стратегію та  проводити широку інформаційну компанію із залученням засобів масової інформації з метою роз’яснення як медичним працівникам, так і населенню шляхів реформування галузі та необхідності змінити ставлення кожної людини до власного здоров’я.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі