Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі здобули високе визнання в «Інтершколі»

24 червня 2011 - 09:53

Запорізькі школярі здобули високе визнання в «Інтершколі»

Із п’яти  школярів Запорізької області, що за підтримки управління освіти і науки  облдержадміністрації взяли участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт учнів шкільних гуртків інформаційно-комунікаційних технологій «Інтершкола»,  четверо  стали переможцями та призерами.

Цього року  вперше фінальний тур Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнів шкільних гуртків інформаційно-комунікаційних технологій  «Інтершкола» відбувся в режимі он-лайн. Також вперше він проходив у рамках виставки-фестивалю «Обдаровані діти України», організаторами якого виступили  Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія наук України, Національна Академія педагогічних наук України, Інститут обдарованої дитини.

У творчих змаганнях взяли участь школярі із  7 областей: Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Луганської, Одеської, Херсонської. Вони подали   свої творчі доробки  на конкурс у категоріях: «Моя перша книжка» та «Мій перший веб-проект». Всього було представлено 15 робіт, 9 з яких – книги і 6 – веб-сайти.

Оцінка робіт, як і минулого року, проводилась у два етапи. Напередодні фіналу працювала експертна рада, яка визначила ступінь якості технічного виконання роботи. А потім журі оцінило рівень захисту проекту, його творчу складову та оформлення. 

За підсумками  конкурсу журі та експертна рада визнали переможців  призерами в категорії «Моя перша книга»:
- диплом 1 ступеня – Зюзіна Валерія, учениця Олександрівської ЗОШ Приазовського р-ну з роботою "Юні свідки війни", приз – ноутбук; 

 У категорії «Мій перший веб-проект»:
- диплом 2 ступеня – Гайдаржи Павло, учень Приазовської ЗОШ №1 "Азимут"  з роботою "Фотошоп", приз – LCD телевізор;
- диплом 3 ступеня – Дзюба Максим, учень Орловської ЗОШ Мелітопольського р-ну  з роботою "Штурм лінії "Вотан"", приз – цифровий фотоапарат.

Усі лауреати конкурсу отримають у подарунок DVD-плеєри від фонду «Інтершкола».

- Різноманітна тематика конкурсних робіт, високий рівень використання інформаційних технологій, глибина досліджень, яскраві презентації проектів – саме цим вирізнялися запорізькі школярі, тож висока оцінка від авторитетних експертів цілком заслужена, – коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола  Ярмощук. – Разом з тим,   перемога наших учнів – це офіційне визнання  правильності обраних освітянами  засад у роботі з обдарованими  дітьми. Регіональна влада на чолі з головою облдержадміністрації Борисом Петровим, опікуючись нагальними проблемами освітньої галузі, виокремлює цей напрямок педагогічної діяльності як один з пріоритетних, бо саме цим дітям  вже  у недалекому майбутньому просувати нашу державу в лідери європейської і світової спільноти, тож маємо бути відповідальними за те, щоб не втратити жодного юного генія.

 

Управління  у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни