Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Січеславна» назвала кращих театральних митців Придніпров’я

9 червня 2011 - 08:32

«Січеславна» назвала кращих театральних митців Придніпров’я

Офіційна церемонія нагородження переможців фестивалю-конкурсу на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна-2011» зібрала у залі урочистих подій Дніпропетровської облдержадміністрації провідних театральних діячів південного сходу України.

За дорученням голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова делегацію нашого краю на цьому заході очолив його заступник Микола Ярмощук. Від імені очільника області він щиро привітав переможців конкурсу.

Нагадаємо, що фестиваль-конкурс, заснований у 1992 році правлінням Дніпропетровського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, управліннями культури і туризму Дніпропетровської і Запорізької облдержадміністрацій, а також міськрад Дніпропетровська, Запоріжжя, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Павлограда, цього року проходив у квітні.

Серед номінантів та переможців конкурсу чимало запоріжців. Зокрема, премію «Надія Січеславни» здобули: за «Кращу студентську роботу» - Катерина Кошовник, студентка ЗНУ, за роль Христини у виставі «Малюк» Ж.Летраза; за «Кращу жіночу роль» - Ганна Симонова, актриса Запорізького театру молоді, за роль Канифоль у виставі «Ріка на асфальті» Д.Ліпскєрова; за «Кращу чоловічу роль» - Юрій Даненко, актор Запорізького театру молоді, за роль Річарда у виставі «Ріка на асфальті».

Спеціальними дипломами «Січеславни-2011» нагороджені: Володимир Кузенко, генеральний директор ЗОДТРК - за активне висвітлення здобутків та проблем театрального життя Запоріжжя; Віталій Шкляренко, директор Запорізького театру молоді, - за сприяння творчому процесу в театрі. Високого звання «Лицар театру» удостоєний народний артист України, актор Запорізького академічного театру ім. Магара Григорій Антоненко – за самовіддане, натхненне служіння театру, нестримну творчу енергію та створення яскравих самобутніх сценічних образів.

Переможцями «Січеславни-2011» визнані: у номінації «Краща лялькова вистава» - Олег Лубенець, актор Запорізького театру ляльок, за роль Людоїда у виставі «Кіт у чоботях» О Прокоф’євої та Г.Сапгіра; у номінації «Краща драматична вистава для юнацтва» - вистава «Ріка на асфальті» Запорізького театру молоді, режисер – заслужений діяч мистецтв України Геннадій Фортус.

Також чимало запорізьких театральних митців були номіновані на премії «За кращу чоловічу роль», «За кращу жіночу роль» та ряд інших.

- Такий успіх запорізьких театральних митців, високе визнання їх творчих здобутків свідчать, в першу чергу, про насичене і повнокровне театральне життя у нашому регіоні, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Обласна влада, реалізуючи пріоритетні напрямки розвитку культури і мистецтва в нашому краї, надає особливого значення піднесенню театрального мистецтва, оскільки сьогодні театри стають носіями і виразниками суспільної ідеології, впливають на формування свідомості людей. Обласна виконавча влада і надалі надаватиме всебічну підтримку театрам нашого регіону. Всіх митців сердечно вітаю із заслуженим визнанням і бажаю нових творчих злетів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни