Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі - запобігання стихійному лиху від пожеж

26 травня 2011 - 15:58

На часі - запобігання стихійному лиху від пожеж

Під час селекторної наради перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв, за результатами обговорення питання забезпечення протипожежної безпеки у зонах масового відпочинку та у лісах, поставив керівникам регіонів завдання взяти на особистий контроль виконання всіх запобіжних заходів з убезпечення від стихії підпорядкованих їм територій.

- Спека, яка є фактором спричинення пожежонебезпечної ситуації, тільки починається, - наголосив високопосадовець. – Тож слід пильнувати, щоб не допустити до стихійного лиха, яке торік спіткало інші країни, зокрема, Російську Федерацію, коли там палали ліси на величезній площі. Скористайтеся нашим торішнім досвідом, коли всі ми за ініціативи Президента добре спрацювали на упередження, завдяки чому і оминули лихо.

Андрій Клюєв проаналізував стан справ із зазначеного питання у різних регіонах. Він відмітив, що почасти причиною виникнення пожежі у лісах стають випадки випалювання стерні на полях, тож наголосив на необхідності заборонити цю практику.

За словами начальника головного управління МНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, у нашому регіоні активно ведеться робота на упередження надзвичайних ситуацій, що виникають, зокрема, через пожежі. За кілька місяців нинішнього року на території області зафіксовано 226 всіх випадків загоряння. А це майже удвічі менше, ніж за цей же період минулого року. До того ж, переважну більшість пожеж рятувальники, завдяки своїй високій фаховій підготовці, оснащенню новою протипожежною технікою та відповідній профілактичній роботі, ліквідують ще на початковому етапі, тож збитки від них вдається мінімізувати.

 - Стійка тенденція до зниження кількості пожеж на території нашої області, яку фіксують з року в рік, обумовлена, в першу чергу, ефективною співпрацею і оперативною взаємодією всіх спеціалізованих структур, високим професіоналізмом фахівців, чиїм завданням є профілактична робота, - обґрунтував успішний результат заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Та це не повинно заспокоювати, напередодні пожежонебезпечного сезону активізуємо цю співпрацю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни