Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дніпроспецсталі – 92 роки: славетна історія, міцні традиції, професійний колектив

10 жовтня 2024 - 19:15

Запорізький електрометалургійний комбінат «Дніпроспецсталь» святкує 92-у річницю з дня заснування. Перший заступник голови Запорізької ОДА Руслан Мовчан, представники міської влади та профспілкового руху привітали колектив з визначною датою.

Серед тих, хто в цей день приймав привітання, і начальник зміни цеху ремонту металургійного устаткування Валерій Гарус. Чоловік працює на підприємстві майже 33 роки. Прийшов на виробництво після навчання в індустріальному технікумі та служби в армії.

– Все моє життя пов’язане з заводом. Він для мене як друга домівка. Мій син теж працює на підприємстві. Зрозуміло, що зараз нам всім важко. В моїй зміні до війни працювало 30 людей, а зараз набагато менше. Хтось служить у війську, деякі виїхали з міста. Але нашим хлопцям на фронті ще важче. Тому ми не нарікаємо, а намагаємося виконувати свою роботу якісно і вчасно, – розповів ветеран підприємства Валерій Гарус.

Наразі на комбінаті «Дніпроспецсталь» працюють понад 2,5 тисячі фахівців. Вони справжні професіонали. Підприємство завантажене лише на 50 % від своєї потужності. Проте продукція підприємства продовжує користуватися попитом не тільки в Україні, але й в багатьох країнах світу.

– В 1932 році відбулася перша плавка, яка ознаменувала народження нашого підприємства. 92 роки – це не вік промислового майданчика чи виробничого устаткування. Це вік нашого колективу. Це величезний досвід, злагоджена праця, унікальні технології та непересічні фахівці, – сказав голова правління ПрАТ «Дніпроспецсталь» Сергій Кійко.

Перший заступник голови Запорізької ОДА Руслан Мовчан вручив на честь свята подяки голови ЗОДА 4 працівникам Дніпроспецсталі. Всі вони внесли вагомий внесок у забезпечення сталої роботи промисловості Запорізького регіону в умовах воєнного стану.

– За понад 9 десятиліть роботи на Дніпроспецсталі сформувався міцний колектив зі своїми традиціями та сімейними династіями, які передають свій досвід та натхнення наступним поколінням електрометалургів. Дякую всьому колективу, що у важкий для країни час підприємство продовжує працювати і своїм прикладом демонструє, наскільки українці є незламними, – відзначив Руслан Мовчан.

Читайте також

«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: у Запоріжжі відзначили Всесвітній день ментального здоров'я

Взірець для однолітків: в Запоріжжі провели посвяту до юнацького руху «Байда»

Допомога постраждалим від обстрілів: Володимир Чередніченко на прямому зв’язку з громадянами

Виклики, що постали перед підприємцями в умовах війни, обговорили на засіданні Ради підприємців Запорізької області

Енергетична ситуація стабільна: в Запоріжжі енергетики оперативно відновлюють пошкоджені мережі

Вдосвіта ворог вчергове цинічно атакував Запоріжжя: шестеро людей постраждали, пошкоджено три десятки будинків

Запорізька ОДА спільно з міськрадою запускає новий механізм допомоги постраждалим від обстрілів рф

Руйнівні наслідки ворожої атаки по Запоріжжю

Медичні закупівлі: від шахрайських дій потерпають запорізькі медзаклади та їхні пацієнти

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.10.2024

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по місту Запоріжжя та Запорізькій області

Впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області