Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вдосвіта ворог вчергове цинічно атакував Запоріжжя: шестеро людей постраждали, пошкоджено три десятки будинків

10 жовтня 2024 - 14:40

Ранок четверга для багатьох запоріжців вчергове розпочався зі звуків жахливих вибухів. Шестеро людей постраждали, 29 приватних будинків пошкоджено, декілька з них – повністю зруйновані. Такі наслідки ворожого обстрілу Запоріжжя. На місці працюють усі комунальні служби та благодійні організації, які допомагають постраждалим та фіксують збитки.

Близько 6-ї години ранку російські війська здійснили авіаційну атаку обласного центру й поранили шестеро людей. Постраждалим була надана перша медична допомога на місці. Вони відмовились від госпіталізації й продовжуватимуть лікування амбулаторно.

Зруйновані та пошкоджені домоволодіння, побиті авто – ось, що побачили жителі мирного району Запоріжжя, коли оговтались після вибуху. Неподалік від вщент знищеного приватного будинку стоїть його власниця – 73-річна Валентина Данилівна. Вона не може стримати сліз, дивлячись на руїни колись затишної сімейної оселі.  

– У такому віці все втратити – це горе. На момент прильоту ми з чоловіком спали. Від вибуху вилетіли вікна, впали меблі, і нас заблокувало. Приїхали рятувальники й витягли нас через вікно. Слава богу, хоч живі та не поранились, – розповіла Валентина Данилівна.

Поблизу епіцентру вибуху проживав і 80-річний Віктор Федорович. Чоловік каже, що перед прильотом якраз пішов до вбиральні – це його і врятувало.

– Якби я був у хаті, то мене б привалило. На ліжко посипалось скло, сміття. Тож мені пощастило. Штукатурка лише голову трохи притрусила, – зауважив пенсіонер.

Інша постраждала – 70-річна Наталя Семенівна – повідомила, що їй допомогла врятуватись з-під завалів соціальна реклама з телебачення.

– По телевізору казали, що коли опиняєтесь під завалами, то з них можна тільки виповзати. Я так і зробила. На мене впала плита зі стелі, я з-під неї виповзла. Отак врятувалась, – поділилась жінка.

Запоріжцям допомагають усунути наслідки ворожого обстрілу комунальні та аварійні служби: забивають вікна плитами ОСБ, відновлюють на вулиці електроживлення, ліквідовують витоки газу. Фахівці ДСНС розбирають завали,  рятують з-під них домашніх тварин. Правоохоронці збирають свідчення мешканців будинків та фіксують збитки.

– Комунальні служби продовжують відновлювати житловий фонд міста. На локації задіяно понад 100 працівників різних аварійних бригад. Дякую рятувальникам та поліцейським за надшвидке надання необхідної допомоги, – підсумував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також

«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: у Запоріжжі відзначили Всесвітній день ментального здоров'я

Дніпроспецсталі – 92 роки: славетна історія, міцні традиції, професійний колектив

Взірець для однолітків: в Запоріжжі провели посвяту до юнацького руху «Байда»

Допомога постраждалим від обстрілів: Володимир Чередніченко на прямому зв’язку з громадянами

Виклики, що постали перед підприємцями в умовах війни, обговорили на засіданні Ради підприємців Запорізької області

Енергетична ситуація стабільна: в Запоріжжі енергетики оперативно відновлюють пошкоджені мережі

Запорізька ОДА спільно з міськрадою запускає новий механізм допомоги постраждалим від обстрілів рф

Руйнівні наслідки ворожої атаки по Запоріжжю

Медичні закупівлі: від шахрайських дій потерпають запорізькі медзаклади та їхні пацієнти

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.10.2024

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по місту Запоріжжя та Запорізькій області

Впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області