Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Взірець для однолітків: в Запоріжжі провели посвяту до юнацького руху «Байда»

10 жовтня 2024 - 18:35

43 підлітка долучилися до нових запорізьких осередків юнацького руху «Байда». Привітати юних патріотів з посвятою завітали голова Запорізької ОДА Іван Федоров, представники міської влади та правоохоронці.

Рух розпочав роботу в 2023 році і вже налічує понад 250 учасників. Молоддю опікуються правоохоронці. Вони не тільки залучають дітей до активностей, але й виховують в них патріотизм та любов до батьківщини.

– Сьогоднішній день об'єднав представників влади, силових структур, громадськості. Ми, дорослі, маємо надію на те, що ви будете майбутньою інтелектуальною елітою. Я в цьому впевнений, – звернувся до байдівців начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько.

Наразі в області вже створено 10 осередків юнацького руху «Байда». Зокрема, в Мелітопольському, Василівському, Пологівському та Бердянському районах. Ще 6 осередків працюють в самому Запоріжжі. Цього разу посвяту пройшли байдівці Дніпровського та Хортицького районів Запоріжжя.

– Сьогодні ви давали дорослі обіцянки. Відтепер ваша поведінка вже буде іншою. Ми бачимо ваші посмішки, стійкість та щирість. Ми впевнені, що Запоріжжя має неймовірне українське майбутнє, – переконана секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Посвята відбулася на острові Хортиця. Це місце сили для багатьох запоріжців. Під час церемонії члени руху виголосили клятву невпинно розвивати своє тіло та розум, а також бути вірними батьківщині. Представники різних осередків долучилися до посвяти новачків та вручили їм шеврони руху.

– Для мене рух «Байда» – більше ніж юнацький рух, це майже сім’я. Кожного з нас об’єднує дещо більше, ніж спільні інтереси. Це моральні цінності і наші внутрішні якості. Сьогодні ми бачимо, як на тому місці, де раніше стояли ми, стоять інші люди. Вони прийшли з новими амбіціями та здобутками. Вони хочуть поповнити наш рух новими ідеями, – розповіла учасниця Пологівського осередку юнацького руху Дарья Замкова.

В новачків різна мотивація для вступу. Серед тих, хто виголосив клятву під світлом смолоскипів, й Артемій. Він серйозно налаштований та готовий до нових звершень.

– Спершу я ставився до цього руху досить скептично. Потім знайшов тут багато знайомих та друзів. Для мене рух став всім. Посвята – дуже важлива подія для мене. Я дав справжню клятву і буду її дотримуватись, – учасник юнацького руху «Байда» Артемій.

Частина новачків знайшла собі не просто місце для дозвілля, а й нових друзів та надійну підтримку для майбутнього.

– Спочатку вступила, щоб було чим зайнятися влітку, але зараз для мене цей рух став другою домівкою. Я знайшла нових друзів та хобі, – поділилась своєю історією учасниця юнацького руху Софія Пугач.

Першими учасниками «Байди» стали понад 50 хлопців та дівчат. Лише за рік байдівців стало в 5 разів більше! Кожен з новоприйнятих підлітків пройшов відбіркові випробування, чим довів право бути частиною патріотичного руху.

– Я пишаюсь, що в моєї держави таке майбутнє. Дякую батькам, які підтримують дітей та виховують в них патріотизм. Бажаю, щоб ви жили в демократичній, вільній країні, основою якої буде любов до нашої держави. Сила нації в патріотизмі і в майбутньому, навколо якого ми маємо бути об’єднані, – надихнув підлітків голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також

«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: у Запоріжжі відзначили Всесвітній день ментального здоров'я

Дніпроспецсталі – 92 роки: славетна історія, міцні традиції, професійний колектив

Допомога постраждалим від обстрілів: Володимир Чередніченко на прямому зв’язку з громадянами

Виклики, що постали перед підприємцями в умовах війни, обговорили на засіданні Ради підприємців Запорізької області

Енергетична ситуація стабільна: в Запоріжжі енергетики оперативно відновлюють пошкоджені мережі

Вдосвіта ворог вчергове цинічно атакував Запоріжжя: шестеро людей постраждали, пошкоджено три десятки будинків

Запорізька ОДА спільно з міськрадою запускає новий механізм допомоги постраждалим від обстрілів рф

Руйнівні наслідки ворожої атаки по Запоріжжю

Медичні закупівлі: від шахрайських дій потерпають запорізькі медзаклади та їхні пацієнти

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.10.2024

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по місту Запоріжжя та Запорізькій області

Впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області