Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька ОДА спільно з міськрадою запускає новий механізм допомоги постраждалим від обстрілів рф

10 жовтня 2024 - 13:00

Понад 500 приватних будинків та понад 100 багатоповерхівок Запоріжжя зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів рф. Для надання оперативної допомоги постраждалому населенню Запорізька облдержадміністрація спільно з міськрадою напрацювали новий механізм реагування на надзвичайні ситуації. Про це голова Запорізької ОДА Іван Федоров повідомив під час брифінгу.

– Згідно із протоколами, чергова бригада не може виїжджати на місце аварії під час повітряної тривоги. Але нам вдалося знайти резервні ресурси. Як наслідок – медики та парамедики зможуть реагувати швидше. Ми також знайшли донорські автобуси, які передадуть підприємствам «Кобра» та «Запоріжелектротранс». Вони будуть екстремально швидко приїжджати на місце та слугуватимуть гуманітарним хабом – місцем обігріву, надання послуг та консультацій, – зазначив Іван Федоров.

Запорізька ОДА спільно з міською радою також опрацювала пакет послуг, які зможуть отримати постраждалі внаслідок ворожих обстрілів.

Зокрема, жителі приватного сектору, за наявності права власності на будинок, зможуть отримати одноразову адресну допомогу у розмірі понад 58 тис. грн з наданням будівельних матеріалів. Запоріжцям, що не мають права власності на майно, роботи із забиття вікон та ремонту покрівель допоможуть виконати комунальні підприємства та добровольчі формування. Їм нададуть і будівельні матеріали. Власники пошкоджених будинків також можуть подати заяву на відшкодування коштів через застосунок «Дія», а після їх отримання самостійно провести ремонт. Також доступна допомога від благодійників.

В квартирах будинків, де створено ОСББ, відновлювальні роботи виконуватимуться коштом Фонду енергоефективності та програми «ВідновиДІМ». За відсутності ОСББ ремонт покрівель здійснюватиметься силами комунальних підприємств. Попередньо у всіх пошкоджених оселях проведуть тимчасове забиття вікон. Також доступна допомога від благодійних організацій. 

– На сьогодні в бюджеті міста Запоріжжя закладені перші кошти на надання компенсацій і виконання даних робіт. Найближчим часом буде виділено кошти і з резервного фонду обласного бюджету. Також ми розраховуємо на отримання додаткових коштів від центральних органів влади, – підсумував Іван Федоров. 

Читайте також

«Стійкість одного – стійкість мільйонів»: у Запоріжжі відзначили Всесвітній день ментального здоров'я

Дніпроспецсталі – 92 роки: славетна історія, міцні традиції, професійний колектив

Взірець для однолітків: в Запоріжжі провели посвяту до юнацького руху «Байда»

Допомога постраждалим від обстрілів: Володимир Чередніченко на прямому зв’язку з громадянами

Виклики, що постали перед підприємцями в умовах війни, обговорили на засіданні Ради підприємців Запорізької області

Енергетична ситуація стабільна: в Запоріжжі енергетики оперативно відновлюють пошкоджені мережі

Вдосвіта ворог вчергове цинічно атакував Запоріжжя: шестеро людей постраждали, пошкоджено три десятки будинків

Руйнівні наслідки ворожої атаки по Запоріжжю

Медичні закупівлі: від шахрайських дій потерпають запорізькі медзаклади та їхні пацієнти

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.10.2024

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по місту Запоріжжя та Запорізькій області

Впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області