Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Нам важливо розуміти, що ми не одні»: міжнародні партнери готові розширити підтримку жителів Запорізького регіону

3 жовтня 2024 - 17:40

Надання допомоги постраждалим від обстрілів, підтримка внутрішньо переміщених осіб та відновлення пошкоджених будинків. Ці важливі питання обговорив голова Запорізької ОДА Іван Федоров з делегацією Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

– Останні тижні ворог регулярно обстрілює Запоріжжя КАБами. Вони несуть велику небезпеку та руйнування, і ми не можемо впоратись з цією проблемою самотужки. Саме тому ми прагнемо посилити взаємодію та підвищити оперативність надання допомоги постраждалим. Нам важливо розуміти, що ми не одні, – наголосив Іван Федоров.

Очільник регіону зазначив, що розуміння обсягів та напрямків підтримки сприятиме більш адресному наданню допомоги постраждалому від російських атак населенню. Це стосується відновлення покрівель, ремонту вибитих вікон, тимчасового розміщення людей та іншої підтримки.

– Наша організація поділена на кластери, які відповідають за конкретні напрямки роботи. Наші донори прагнуть надати всю можливу підтримку населенню, особливо на фоні ескалації воєнних дій та збільшення кількості обстрілів міста, – запевнив голова регіонального офісу УКГС ООН у м. Дніпро Альхаді Альбаріді.

За словами координаторки по східному хабу кластера «Житло та непродовольчі товари» Рене Вайнвін, деякі з партнерів готові допомогти з ліквідацією наслідків обстрілів. Зокрема, виконати ремонт покрівель та вікон. Також міжнародні партнери можуть підтримувати постраждалих фінансово.

– Нам важлива будь-яка допомога. Наразі міська влада надає грошові виплати на оренду житла людям, що втратили свої оселі. Але ми розуміємо, що цього недостатньо. Прагнемо залучити всі можливі джерела фінансування для поліпшення добробуту людей, які втратили все своє майно через ворожі обстріли, – пояснив очільник регіону.

Учасники зустрічі обговорили й питання оперативного надання допомоги запоріжцям. З наближенням зими це питання постає вкрай гостро. Один з таких перспективних проєктів – встановлення тимчасового житла на приватних ділянках, які постраждали від обстрілів.

– Встановлення тимчасового житла – чудова ініціатива з вашого боку. У випадку значного пошкодження приватних будинків наші комунальні служби можуть за декілька днів розчистити ділянку, де встановлять такі «будинки».  У випадку багатоповерхівок нам потрібно розуміти терміни та перелік робіт, які можуть взяти на себе міжнародні партнери. Обов’язково будемо шукати компроміси та нові можливості, – підсумував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 953-го дня війни

Школа офлайн: держава продовжує створювати умови для навчання дітей

«Вікі любить пам’ятки»: стартував український етап найбільшого у світі фотоконкурсу об’єктів культурної спадщини

Стан атмосферного повітря в Запоріжжі незадовільний

В Запоріжжі планують реалізувати амбітний проєкт «Фабрика-кухня» за підтримки міжнародних партнерів

Соціальні послуги онлайн: в Україні запрацював вебпортал електронних послуг Мінсоцполітики

Робоча група «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА оновила свій склад

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 402 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 952-го дня війни

Платформа обміну педагогічним досвідом: у Запоріжжі відзначили переможців обласної виставки «Освіта Запорізького краю»

Новий освітній серіал про черліденг для тренерів вже доступний на Дія.Освіта