Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Платформа обміну педагогічним досвідом: у Запоріжжі відзначили переможців обласної виставки «Освіта Запорізького краю»

2 жовтня 2024 - 18:30

Інноваційні підходи в освіті та обмін педагогічним досвідом. У Запоріжжі нагородили переможців обласної виставки «Освіта Запорізького краю – 2024». Голова Запорізької облради Олена Жук, заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін та директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна вручили освітянам дипломи.

Серед нагороджених і педагоги Мелітопольського ліцею № 16. Вони посіли перше місце в номінації «Інноваційні підходи до мотивації учасників освітнього процесу в умовах дистанційної освіти» та третє – в номінації «Соціально-психологічна підтримка та супровід учасників освітнього процесу в умовах війни».   

– На виставці були представлені роботи всього вчительського колективу. Зокрема розробки уроків, якими ми користуємось на практиці щодня. Наш ліцей уже декілька років поспіль бере участь у виставці, – розповіла заступниця директора Мелітопольського ліцею №16 з навчальної роботи Олена Трифаничева.

Обласна виставка «Освіта Запорізького краю» проходить уже понад десять років поспіль. На ній освітяни представляють власний педагогічний досвід, шукають дієві рішення освітніх питань, генерують оригінальні ідеї щодо розвитку залученості учнів до навчання.

– Від усієї громади Запорізької області вітаю вас, шановні вчителі, із прийдешнім святом – Днем працівника освіти. Ми дякуємо вам за те, що ви кожного дня вкладаєте в наших дітей найкращі людські якості та найпрогресивніші знання, – зауважила голова Запорізької облради Олена Жук.

Цьогоріч на виставку було подано 137 робіт від понад 250 авторів, які представляли заклади освіти Запоріжжя та області. Зокрема, у заході взяли участь викладачі профтехів, шкіл, вихователі дитячих садочків тощо. Усі вони об’єднались довкола спільної ідеї – розвивати освіту в Запорізькій області.

– Я рада, що ви продовжуєте досліджувати нові методи навчання та представляти свої доробки колегам, незважаючи на всі виклики, які ми зараз маємо. Це важка праця. З такими активними освітянами наш регіон обов’язково стане лідером серед інших областей, – наголосила директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна. 

Запорізькі педагогічні колективи змагались у номінаціях «Використання штучного інтелекту в освітній діяльності», «Інклюзія в умовах війни: досвід та перспективи», «Пріоритети в освіті: формування патріотичної свідомості» тощо. Презентація досвіду учасників тривала протягом 10 днів. В онлайн-режимі було проведено 22 майстер-класи, на які завітали педагоги не тільки Запорізької, а й Полтавської та Рівненської областей. 

– Важливим чинником для розвитку Запорізького краю є освіта. Безпечні умови для всіх учасників навчального процесу, сучасне обладнання для закладів освіти та покращення умов праці для освітян – головні критерії для прориву в освітній галузі. Уже сьогодні ми робимо конкретні кроки для реалізації наших планів. Зокрема, будуємо підземні школи, заохочуємо вчителів преміями за вихід на очне навчання тощо. Продовжимо працювати в цьому напрямку і в наступному році, – підсумував заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.

Читайте також

Новий освітній серіал про черліденг для тренерів вже доступний на Дія.Освіта

Можливість для жінок опанувати нові професії: стартував набір на безоплатне навчання

Ліки – поштою: як зробити замовлення

За мужність та самовідданість: у День захисників та захисниць України в Запоріжжі відзначили військовослужбовців

«Національний кешбек»: вже 884 тисячі українців бачать кешбек в Дії

Майже 450 послуг доступні українцям у ЦНАПах

«Зроблено в Україні»: держава частково компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Державне майно – нежитлові приміщення у центрі Запоріжжя на приватизаційному аукціоні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 255 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 951-го дня війни

Під покровом Богородиці: в Запоріжжі урочисто погасили нову марку Укрпошти