Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

22 серпня 2024 - 18:00

До дитячого садка № 75 «Сонечки» повернулись дитячі голоси та забавки. Заклад почав працювати очно в серпні поточного року – після дозволу Ради оборони Запорізької області. Завдяки відремонтованому та облаштованому укриттю 50 дошкільнят можуть відвідувати садок в одну зміну. Відповідно в дві зміни матимуть змогу займатися до сотні дітей. 

На сьогодні до дитсадка «Сонечки», крім 15 своїх вихованців, приходять і 45 дітей з двох сусідніх дошкільних закладів. Там немає укриттів. А в новому навчальному році до них приєднаються 30 дітлахів ще з одного дитячого садочка. Для цього кількість груп збільшать, а заняття проводитимуть і в другій половині дня.

Анна – мама п’ятирічної доньки. Вона погодилась на очне навчання своєї дитини у дошкільному закладі освіти.

– У дитячому садочку дітям найкраще вдається соціалізуватись. Тут у доньки купа друзів. Їй легше буде адаптуватись до школи. А заняття з вихователями сприяють всебічному розвитку, – поділилась Анна.

Діти навчаються протягом трьох годин два рази на тиждень. Для цього в укритті були облаштовані три кімнати. Також є окрема кімната для надання медичної допомоги, де постійно перебуває медпрацівник. 

– Ми провели опитування. 70% батьків погодились, щоб їхні діти відвідували наш дошкільний заклад в очному форматі. Вони нам довіряють та вважають укриття нашого садочка безпечним, – повідомила директорка закладу дошкільної освіти № 75 Світлана Мирошник.

В укритті зроблений капітальний ремонт. Підлогу застелили лінолеумом, стіни вирівняли та пофарбували, замінили двері, встановили сучасну припливно-витяжну вентиляцію. Також замінили електропроводку та обладнали кімнату гігієни новою сантехнікою.

В укритті є все необхідне для безпечного перебування дітей: два виходи, запаси питної та технічної води, енергонезалежні лампи, два генератори, аптечки, вогнегасники. Для комфорту вихованців встановлено зручні дитячі меблі, є іграшки та навчальні матеріали. У приміщенні всюди доступний безпровідний інтернет, тож вихователі можуть зробити заняття більш інтерактивними. 

– У нашому садочку ми проводимо для дітей багато заходів і тематичних ігор, щоб їм було цікаво. Наприклад, у нас пройшов День українських страв. Діти ліпили вареники із солоного тіста. Також проводимо заняття із розвитку мовлення та веселі руханки, – зауважила директорка дитячого садка № 75 Світлана Мирошник.

На думку освітянки, очне навчання у дитсадку має багато переваг. Дошкільнята вчаться слухати педагога, діяти в загальному темпі, практично напрацьовувати навички.

Читайте також

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ