Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

21 серпня 2024 - 17:30

Сльози радості, гордість та щирі оплески. Запоріжжя зустрічало своїх олімпійських спортсменів, як справжніх героїв. Сьогодні на урочистій церемонії срібного призера Олімпійських ігор-2024 Парвіза Насібова,  стрибунку у воду Вікторію Кесарь та їхніх тренерів привітали з успішним виступом та вручили грошові сертифікати.

Парвіз Насібов – борець греко-римського стилю у вазі до 67 кг. На Олімпіаді в Парижі спортсмен виборов срібну медаль. Вікторія Кесарь стала сьомою у змаганнях з парних стрибків у воду.

– Величезна кількість сімей в Запоріжжі дивилися телетрансляції виступів наших спортсменів. Ніхто навіть не очікував, що українська збірна на Олімпіаді зможе досягти таких результатів,  – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Очільник регіону зазначив, що обласна влада готова підтримувати спортсменів. Найближчим часом буде завершена реконструкція школи вищої спортивної майстерності. Тут спортсмени зможуть тренуватися та готуватися до змагань. 

Парвіз Насібов, який вже вдруге став срібним призером Олімпіади, розповів про свої враження. 

– Звичайно, було тяжко, ніщо не дається легко. Медаль для мене – це не просто метал, це велика історія, яка залишиться за мною та моїм прізвищем, – зізнався Парвіз. 

На церемонії нагородження спортсмени отримали грошові сертифікати від обласної та міської влади. Парвіз Насібов – на 2 млн грн, Вікторія Кесарь на 500 тис. грн. Не оминули увагою і тих, хто вніс свій вклад у високий результат олімпійців. Тренер Парвіза Насібова Євген Чертков отримав сертифікат на 250 тис. грн, а наставниця Вікторії Кесарь Ірина Журавльова – на 120 тис. грн.

– Спортом займаються мільйони людей. На Олімпійських іграх перемагають одиниці. Безумовно, це велика гордість, – підсумувала секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Запорізька область має славетну олімпійську історію: 124 спортсмени із Запоріжжя брали участь у Олімпійських іграх, 21 з них привіз додому медалі. Про це повідомляє Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 303 рази били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 909-го дня війни

Уряд ухвалив Постанову про Національний кешбек: українці отримають компенсацію 10% за купівлю українських товарів

«Головне – що всередині»: в Україні стартувала комунікаційна компанія про здорове харчування

Допомога на дитину одинокій матері або батьку: як оформити онлайн?