Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

22 серпня 2024 - 16:00

Правоохоронці матимуть окреме місце для ефективної роботи та прийому громадян. У Вільнянській громаді Запорізької області відкрили станцію для трьох поліцейських офіцерів громади. Переконався у її зручності та поспілкувався із поліціянтами заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко.

Поліцейські офіцери є майже в усіх громадах Запорізького району. Вони виконують чимало правоохоронних функцій: виїжджають на виклики громадян, патрулюють місцевість, фіксують ДТП та здійснюють превентивні заходи.

– У нас поліцейські офіцери займаються профілактикою правопорушень. Завдяки цьому Вільнянська громада стала безпечнішою. Кримінальні історії майже повністю відсутні. Міська влада плідно співпрацює з правоохоронцями. Разом ми надаємо допомогу, зокрема правову, внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, – розповіла міська голова Вільнянська Наталя Мусієнко.

За словами посадовиці, одна тільки присутність захисників правопорядку дає вільнянцям відчуття спокою та безпеки. Це підтверджує і слоган поліцейських офіцерів громади «Я тут. Я поруч». 

На цю посаду обирають висококваліфікованих фахівців із досвідом служби в правоохоронній системі. Поліцейські офіцери громади мають гарну фізичну підготовку, проходять навчання з тактичної медицини та є парамедиками. У часи війни це особливо актуально. Поліціянти оперативно прибувають на місце обстрілу і можуть надати якісну домедичну допомогу.

Окрім цього, офіцери пройшли тренінги з психології поведінки та запобігання гендерно зумовленому насильству. Тому можуть самостійно оцінити ситуацію та винести терміновий заборонний припис кривднику.

В Запорізької області реалізують проєкт зі створення центрів безпеки. Поліцейські офіцери громади – це лише одна з його складових. Також будуть сформовані місцеві добровільні пожежно-рятувальні команди. 

– Працюємо над створенням кількох центрів безпеки в регіоні, адже громади Запорізької області стикаються з надзвичайно серйозними викликами під час війни. Центри безпеки будуть логістичними та інфраструктурними осередками оперативної допомоги. Окрім поліцейських станцій та пожежних команд, у великих громадах на їхній базі перебуватиме й екстрена медична допомога. Також там буде місце для проведення громадськими організаціями безпекових заходів та тренінгів, – повідомив заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко. 

Зараз два центри безпеки вже будуються в Широківській та Матвіївській громадах. А в наступному році вони з’являться ще в Біленьківській, Новоолександрівській та Кушугумській громадах.

Читайте також

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ