Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

21 серпня 2024 - 20:00

Запорізька міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги (№ 5) готується до кардинальних змін. Вже невдовзі на базі медзакладу створять  сучасний медичний центр, оснащений новітнім обладнанням та меблями. Стратегію розвитку медустанови презентували представники обласної та міської влади, а також керівництво лікарні.

 – Якісна медицина – один із ключових напрямків роботи обласної влади. Наша мета – у максимально стислі терміни зробити неймовірне, але точно можливе. Перетворити занедбану лікарню в медичний заклад європейського рівня. Вже підписано угоду та розпочато підготовчі роботи з реконструкції травматологічного корпусу лікарні. Ми плануємо завершити всі роботи за 6-8 місяців, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

За словами директорки медзакладу Ірини Віциної, травматологічний корпус лікарні № 5 капітально не ремонтувався з моменту його введення в експлуатацію. Оновлення корпусу передбачає не косметичний ремонт, а справжню трансформацією медзакладу.

 – Медичний центр буде оснащений новітнім обладнанням та меблями, що дозволить надавати пацієнтам якісні медичні послуги. Також планується провести термомодернізацію та благоустрій прилеглої території, облаштування та модернізацію холів для зручності пацієнтів та відвідувачів лікарні, – зазначила Ірина Віцина. 

Секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко підкреслила, що Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги – один із найпотужніших медзакладів Запоріжжя. Тож і обласна, і міська влада готові підтримувати розвиток медустанови.

 – Понад 20 тисяч людей за рік отримують тут стаціонарну допомогу. Більш ніж 11 тисяч операцій проводяться щорічно. Це величезний обсяг роботи. І ми розуміємо, що якість надання медичної допомоги потребує вдосконалення, – підсумувала Регіна Харченко. 

Вартість проєкту – 321 мільйон гривень. Оновлення медзакладу дозволить більш оперативно надавати медичну допомогу пацієнтам, особливо у разі масового надходження хворих чи постраждалих до лікарні. Це вкрай актуально під час дії воєнного стану та військової агресії рф.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 303 рази били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 909-го дня війни

Уряд ухвалив Постанову про Національний кешбек: українці отримають компенсацію 10% за купівлю українських товарів

«Головне – що всередині»: в Україні стартувала комунікаційна компанія про здорове харчування

Допомога на дитину одинокій матері або батьку: як оформити онлайн?