Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 909-го дня війни

20 серпня 2024 - 22:30

Сьогодні – Кропивницький. Щойно було засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Багато питань. Це й підготовка до нашого навчального року в українських школах, і опалювальний сезон, медицина та фінансові можливості в громадах. Серед головного – маємо повністю реалізувати програму укриттів у школах. Щоб у новому навчальному році якнайбільше дітей могли піти у школу офлайн. Говорив про це і з Премʼєр-міністром України, і з міністром освіти. Також були сьогодні питання щодо шкільних автобусів. І це треба вирішити саме так, як кажуть у громадах. Щоб реально забезпечити транспорт для дітей. І оперативно. Дав відповідні доручення урядовцям. Сьогодні ж тут, у Кропивницькому, а також учора в Дніпрі я говорив також із підприємцями. Дуже важливо зберігати працюючі бізнеси, зберігати робочі місця в Україні.

Вдячний за підтримку і релокованих бізнесів. Коли підприємства працюють, громадам легше, і соціальні питання розв’язуються швидше. І про це мають пам’ятати і в уряді, коли виходять із пропозиціями щодо податків. Рішення потрібні тільки такі, які допомагають і які реально справедливі. І ще одне питання, яке стосується багатьох громад у нашій країні, і особливо в південних та центральних регіонах. Це – постачання води. Напередодні я провів нараду у Кривому Розі щодо громад Дніпровщини: Нікополь, Марганець, Покров та інші міста. Вже побудована частина проєктів. І ми маємо переходити до реалізації проєктів для Миколаївщини, які повернуть людям нормальне водопостачання. Це непросто – роботи ведуться й під обстрілами ведуться. Я дякую всім, хто залучений. І головне для нас, щоб був вчасний результат.

Ще кілька речей.

Обговорили сьогодні роботу з партнерами щодо ППО – нових систем для України. Ми готуємо посилення.

Була доповідь Головкома Сирського. Фронт. Оборона на Покровському й Торецькому напрямках. Важка ситуація, але хлопці роблять усе, щоб знищувати окупанта. Також Головком доповів і щодо оновлень на Курському напрямку. Ми досягаємо визначених цілей. І пріоритет, як і раніше, – це поповнення обмінного фонду для України.

Хочу сьогодні відзначити роботу Верховної Ради України. Ухвалено закон щодо нашої духовної незалежності. Це те, про що ми говорили з членами Ради церков і релігійних організацій. І днями я буду говорити також з представниками Вселенського патріарха Варфоломія. Ми будемо й надалі зміцнювати Україну, наше суспільство. Сьогодні ж ухвалено закон на підтримку наших воїнів, які здійснюють наші захисні операції в російському прикордонні. Всі виплати, премії та нагороди точно будуть на них поширені від першого дня операції. Я очікую документи з парламенту.

Дякую всім, хто б’ється та працює заради нашої держави, заради наших людей!

Слава Україні!

Читайте також

Уряд ухвалив Постанову про Національний кешбек: українці отримають компенсацію 10% за купівлю українських товарів

«Головне – що всередині»: в Україні стартувала комунікаційна компанія про здорове харчування

Допомога на дитину одинокій матері або батьку: як оформити онлайн?

Онкопацієнти можуть отримати безоплатну хіміотерапію в 98 лікарнях України

В Запорізькому вищому професійному училищі «Моторобудівник» обладнали сучасне укриття – заклад готовий до виходу в офлайн

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.08.2024

Керівник апарату обласної державної адміністрації Кірчева Оксана Миколаївна

Впродовж доби окупанти 376 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»