Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

9 серпня 2024 - 12:00

Програми реабілітації та матеріальна допомога. В Кривому Розі запровадили програму «Політика героїв». Досвід сусідів, який можна адаптувати в Запорізькій області, вивчали представники Запорізької ОДА та керівники районних адміністрацій. 

Міська влада Кривого Рогу частково погашає ветеранам іпотечні кредити за програмою єОселя. Три відсотки з 7-відсоткової ставки по кредиту сплачують з міського бюджету. В місті діє і програма «Я – ветеран». Понад 5 тисяч Захисників і Захисниць з Кривого Рогу скористалися нею з моменту її впровадження. За допомогою спеціальних карток вони можуть отримати знижки в різноманітних закладах.

– В Кривому Розі фундаментальний підхід до підтримки ветеранів. Приємно, що до участі в нових програмах одразу залучають демобілізованих військових. Найкращі практики з досвіду криворіжців можливо адаптувати й у нас. Зокрема, використання карток, що дають право на знижки, – відзначив начальник Пологівської районної військової адміністрації Артур Крупський.

Ще один напрямок роботи – надання військовим соціальних та адміністративних послуг. Для цього створено сервісний офіс «Ветеран» та мобільні центри надання послуг ветеранам.

– Мені особливо сподобалась робота мобільного ЦНАПу, який надає виїзні послуги. Наші Захисники заслуговують на справедливе ставлення та вдячність за те, що вони боронять незалежність України. Не потрібно чекати кінця війни – слід допомагати їм вже зараз. Ветерани стикаються з різноманітними проблемами, і такий виїзний ЦНАП – один із способів їх вирішення. На мою думку, ми маємо активніше впроваджувати нові системи підтримки ветеранів, – зауважив начальник Бердянської районної військової адміністрації Олексій Бакай.

Запорізькі посадовці ознайомились з  роботою медустанов, де ветерани проходять реабілітацію після поранень. Тут відновлюють не тільки фізичне здоров’я, але й емоційний стан. Найбільшим попитом користується танцювальна арт-терапія та художній простір «Мистецтво нескорених». У Кривому Розі створена і потужна система підтримки ветеранського спорту.

– Ми прагнемо перейняти та адаптувати для нашого регіону найкращі з практик з усієї країни, щоб наші Герої могли не турбуватись про доступність послуг. Вони гідні отримати максимум з можливого, – підсумувала радниця голови ЗОДА з питань ветеранської політики Олена Сороченко.

Читайте також

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні