Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

30 липня 2024 - 10:00

Запорізькі підприємці відгукнулися на заклик енергетиків щодо ощадливого енергоспоживання і розповіли, до яких заходів вдаються, щоб підтримати енергосистему країни.

За словами фармацевтів, аптеки не можуть обійтися без світла, адже деякі ліки потребують зберігання в холодильниках – за певної температури. Але економити електроенергію – цілком можливо. 

– Наша аптека підпадає під графіки вимкнень, тому ми використовуємо генератор. А взагалі ми намагаємося заощаджувати: зменшили освітлення торговельного залу, вимкнули зовнішню рекламу, – розповіла завідувачка однієї із запорізьких аптек Вікторія Нестерук.

В іншій аптечній мережі до економії електроенергії поставилися ще більш серйозно. Тут розробили план заходів з економії електроенергії і намагаються чітко його дотримуватися.

– Так, як було раніше, вже не буде. Навіть якщо ситуація покращиться, енергоресурси все одно потрібно економити. Ми, наприклад, встановлюємо в своїх аптеках датчики руху. Це дозволяє освітлювати приміщення тільки тоді, коли до аптеки заходить клієнт. Цей та інші заходи вже допомогли зменшити споживання електроенергії на 60 %, – повідомив генеральний директор фармкомпанії Андрій Колбін.

Заощаджувати електроенергію почали і в магазинах. 

– Ми стали менше користуватися кондиціонерами – включаємо їх на 20-30 хвилин. Обов’язково вимикаємо світло в складських та інших приміщеннях, якщо там ніхто не працює, – розповіла працівниця магазину косметики та побутової хімії. 

Економлять електроенергію і банківські установи. В деяких з них готові обслуговувати клієнтів навіть в умовах можливого блекауту.

– Наш банк долучився до ініціативи Нацбанку України POWER BANKING. Ми наразі створюємо мережу відділень, які забезпечені засобами для роботи під час довготривалих відключень світла. В Запорізькій області вже діє 8 таких відділень. Вони забезпечені альтернативним джерелом живлення та резервними каналами зв’язку. Крім того, ми використовуємо LED-лампи, мінімізували використання кондиціонерів та інших електроприладів, щоб заощадити електроенергію, – відзначив менеджер управління регіональної мережі Ощадбанку Олександр Бутов.

Скоротили споживання електроенергії і на автозаправках однієї з мереж в Запоріжжі. 

– Ми замінили лампи на більш сучасні, енергозберігаючі. У вечірній та нічний час вмикаємо освітлення тільки під навісом, над бензоколонками. А прилеглу територію не освітлюємо. Ми розуміємо, що зараз в країні склалася така ситуація, яка вимагає бути економними. І наше підприємство, і наші клієнти ставляться до цього з розумінням, – підкреслила начальник відділу охорони праці і пожежної безпеки мережі АЗС Ольга Дущак.

 

Читайте також

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти