Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

23 липня 2024 - 14:30

55% робіт з відновлення зруйнованого ракетним ударом будинку по вул. Незалежної України, 67 вже виконані. Темпи будівництва перевірив голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час виїзної наради. 

На будівельному майданчику біля будинку по вул. Незалежної України, 67 кипить робота. В березні 2023 року в нього влучили дві російські ракети. Тоді загинули 13 мирних мешканців, з них одна дитина. Нині про ті страшні події ніщо не нагадує зруйнований під’їзд вже відбудовано. Про це свідчить свіжа цегляна кладка, яка контрастує з блакитним кольором панелей. На даху будинку тривають роботи. Сусідні під’їзди, які були пошкоджені, але встояли під ракетним ударом, утеплюються ззовні. Всередині квартир штукатуряться стіни та виконується стяжка.

– На цьому будинку роботи ведуться за графіком. На сьогодні виконано 55% від запланованованого. Будівельники намагаються вчасно закінчити зовнішні роботи, зокрема і на покрівлі, поки є сприятливі погодні умови. Але внутрішні роботи теж розпочато. Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від відремонтованих квартир їхнім власникам. 80 сімей з нетерпінням чекають на повернення до своїх домівок, – відзначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Загальна вартість робіт з відновлення будинку становить понад 130 млн грн. Фінансування здійснюється в повному обсязі. А поки відбудова триває, власникам зруйнованих квартир надає допомогу Запорізька міськрада.

– В цьому будинку 34 квартири були зруйновані повністю. Більше 65 людей звернулися по допомогу до Запорізької міської ради. На сьогодні вони щомісячно отримують 10 тис. грн на проживання, – повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Загалом в Запоріжжі виконуються роботи з відбудови 12 зруйнованих російськими атаками багатоповерхівок. Хід робіт  – на постійному контролі обласної влади.

Читайте також

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону