Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

22 липня 2024 - 16:00

8-й прикордонний загін запрошує на службу вмотивованих запоріжців. Про це повідомили представники кадрового менеджменту загону під час брифінгу в медіацентрі Запорізької ОВА. Розповіли про професії, які користуються попитом в Держприкордонслужбі, тривалість контракту, грошове забезпечення, відпустки та можливість лікування військовослужбовців. 

Восьмий прикордонний загін виконує бойові завдання в Запорізькій області. Найбільш затребувані професії в підрозділі оператори БпЛА, ПЗРК, снайпери, гранатометники, кулеметники, мінометники, техніки зв’язку, номери обслуги ПТРК, санітарні інструктори та фельдшери. 

Вступу на службу за контрактом передують такі етапи:

  • написання заяви; 

  • психологічне тестування;

  • перевірка на судимість; 

  • перевірка рівня фізичної підготовки; 

  • проходження ВЛК;

  • формування особової справи і призов на службу за контрактом.

Контракт може укладатися на рік на посади психологічного та медичного напрямку. Громадяни віком від 18 до 25 років теж можуть укласти контракт на рік. Для військовослужбовців на сержантсько-старшинських посадах контракт триває 3 роки, для офіцерів  5 років. При визначенні посади обов’язково враховується освіта і цивільний досвід контрактника, розповів начальник відділення комплектування 8-го прикордонного загону Артем Костиніч.

Під час служби прикордонники отримують грошове забезпечення та додаткову грошову винагороду в розмірі від 30 тисяч до 100 тисяч гривень в залежності від району виконання бойових дій. Також охоронці кордону забезпечуються харчуванням та відповідним речовим майном і спорядженням. В разі потреби їм безоплатно надається необхідне лікування у відомчих шпиталях ДПСУ. Держава частково компенсує військовослужбовцю-контрактнику вартість житла, якщо його потрібно винаймати. Серед  соціальних гарантій – основна та додаткова відпустки.

– Під час дії військового стану військовослужбовцям обов’язково протягом року надається частина щорічної основної відпустки. Її тривалість – 30 днів. Відпустка ділиться на дві частини по 15 днів. Додатково дається час, необхідний для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад: до 4 діб в обидва кінці. Крім того, за сімейними обставинами можна отримати відпустку тривалістю 10 днів, – повідомив заступник начальника відділу кадрів 8-го прикордонного загону Сергій Іванов.

Всі, хто бажає служити за контрактом у 8-му прикордонному загоні, можуть звертатися до відділення комплектування в місті Запоріжжя. Контактний телефон: 098-378-87-49.


Читайте також

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра