Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

17 липня 2024 - 12:20

Цифровізація соціальних послуг та Програма життєстійкості – головні питання виїзної наради, яку провів заступник Міністра соцполітики України Костянтин Кошеленко в Запорізькій області. 

Урядовець відвідав Центр захисту і підтримки дітей та сімей і  геріатричний пансіонат в Запоріжжі. З фахівцями  структурних підрозділів з питань соцзахисту населення обговорив перспективи цифровізації соціальних послуг. Зокрема, презентував Соціальний портал Мінсоцполітики. Наразі він тестується у чотирьох регіонах. Але вже восени ним зможуть скористатися як соцпрацівники, так і громадяни.

– Цифровізація – це не тільки про перехід на режим «без паперів». Це й про зручність, комфорт та безпеку людей. Зараз працюємо над тим, щоб людина або сім’я зайвий раз не відвідувала органи соцзахисту. Не потрібно буде збирати численні довідки та подавати заяви. Достатньо відвідати Соціальний портал Мінсоцполітики, авторизуватися в особистому кабінеті, обрати соціальну послугу та заповнити відповідну заяву, – розповів заступник Міністра соцполітики України Костянтин Кошеленко.

Посадовець побував у Широківській громаді, де ознайомився з роботою Центру життєстійкості. Загалом в Запорізькій області вже працюють чотири подібних центри. А до кінця року буде створено ще два.

– Програма життєстійкості – пілотний проєкт Міністерства соціальної політики в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. Ми створюємо у громадах Центри життєстійкості, де люди можуть отримати допомогу психологів та соціальних працівників, знайти опору та навчитися справлятися зі стресами і життєвими труднощами. Наголошу, що всі послуги в центрах безкоштовні, – відзначив Костянтин Кошеленко. 

Під час наради йшлося і про розвиток Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). Вона запрацювала в перший рік повномасштабного вторгнення. На сьогодні системою користуються 15 тисяч фахівців соцсфери. Команда міністерства підготувала законопроєкт, що дозволить об’єднати всі бази даних та реєстри в ЄІССС. Це дасть можливість людині або сім’ї отримати соціальні послуги в будь-якій точці України онлайн або особисто.

– Запорізька область підтримує ініціативи Мінсоцполітики щодо цифровізації соціальних послуг і готова стати пілотною областю для тестування інновацій. Спрощення процедури отримання соціальної допомоги, зменшення черг та підвищення якості обслуговування – це те, чого потребують жителі громад нашого прифронтового регіону, – підкреслив заступник голови Запорізької ОДА Володимир Чередніченко.

Читайте також

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми

Запорізькі фермери годують країну та світ, працюючи в 30 кілометрах від лінії фронту – Уряд підтримує незламних аграріїв

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу