Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Докладемо зусиль для підтримки сімей військовополонених», – начальник ОВА Іван Федоров

11 липня 2024 - 13:09

Підтримка сімей військових, що потрапили в полон у Маріуполі. Це питання стало головним під час зустрічі начальника Запорізької ОВА Івана Федорова з рідними нацгвардійців та командуванням однієї з військових частин.

Син Олени Руднєвої Валерій потрапив у полон у Маріуполі. Мати чекала його 25 місяців – хлопця звільнили цьогоріч 25 червня. Олена очолила ініціативну групу, яка об’єднує рідних військовополонених однієї з військових частин.

– Мій син повернувся, але я продовжую відстоювати інтереси сімей, які досі чекають своїх чоловіків і синів з полону. І буду робити це, поки всіх наших хлопців не звільнять. Без підтримки держави і керівництва Запорізької області нам не обійтись, – сказала Олена Руднєва.

Командування військової частини на постійному звʼязку з рідними бійців, які потрапили в полон. Йдеться і про обмін інформацією, і про моральну підтримку.

– Дві третини наших військовослужбовців, які потрапили в полон у Маріуполі, вже звільнені. Найбільша кількість бійців повернулася додому саме цьогоріч. Ми спілкуємося з ними, розпитуємо про долю інших бранців. Якщо дізнаємось щось нове про можливе місце їхнього перебування, обов’язково повідомляємо родини. Віримо, що всі нацгвардійці повернуться з полону, – повідомив Євстахій, заступник командира військової частини.

Члени ініціативної групи розповіли про наболіле начальнику Запорізької ОВА Івану Федорову. За словами матерів та дружин, про проблему звільнення полонених потрібно говорити постійно і на всіх рівнях. 

– Запорізька ОВА підтримає будь-які ініціативи рідних наших захисників, які сприятимуть поверненню наших хлопців з полону. Зокрема, ми готові організувати зустріч родин із представниками служб, які займаються обміном полонених, – запевнив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.


Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі