Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»

29 червня 2024 - 14:00

76 пейзажів запорізьких художників представлені на виставці «Майбутнє починається сьогодні». Вона відкрилася в Запорізькому обласному художньому музеї в День Конституції України.

Попри близькість до лінії фронту, культурне життя в Запоріжжі не зупинилося. Вернісаж є підсумком художнього пленеру, який об’єднав 23 митців.

 – Ми продовжуємо традицію проведення художніх пленерів. Раніше вони мали традиційну назву – «Запорізький пейзаж». Але вже другий рік поспіль ми пропонуємо авторам конкретну тему. В 2023 році підсумкову виставку ми назвали «Незламна кульбаба». І ця назва відображала крихкість навколишнього світу, тривогу і одночасно незламність українців. Сьогодні настрої в наших митців більш оптимістичні. Тому назва пленеру та виставки спрямовує нас у майбутнє, – розповіла кураторка проєкту старший науковий співробітник Обласного художнього музею Ольга Дворна.

На виставці представлені  живописні та графічні роботи відомих майстрів пензля. Вражає розмаїття технік, стилів та жанрів. Художники відтворюють свої думки та почуття, викликані подіями сьогодення. І вони находять відгук в серцях глядачів. За словами головної спеціалістки Департаменту культури та туризму Запорізької ОДА Ірини Пономаренко, особливо її вразили польові квіти у виконанні Антона Шеремета та Ольги Харьякової. 

Відкриття нової виставки в прифронтовому Запоріжжі – свідчення незламності наших митців. Безумовно, у кожного з нас – свої вподобання. Але всі роботи знайдуть «свого» глядача, – вважає Ірина Пономаренко.

Читайте також