Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначили кращих меценатів та волонтерів

28 червня 2024 - 14:25

9 номінацій та 142 заявки на участь. В обласному центрі підбили підсумки конкурсу «Благодійне Запоріжжя». Визначили кращих меценатів та волонтерів і вручили їм статуетки «Ангели добра».

Один з учасників  конкурсу – благодійна організація «Позитивні жінки Запоріжжя». За словами її керівниці Олени Макайї, всеукраїнська організація з такою назвою існує давно. А от її запорізький осередок виник під час великої війни. В центрі уваги благодійників не тільки ВІЛ-позитивні жінки.

– Звернутися до нас за підтримкою може будь-яка жінка, і вона її отримає. Ми надаємо гуманітарну допомогу – продукти харчування, медикаменти. Проводимо юридичні та психологічні консультації, а також навчання з фінансової грамотності та започаткування власної справи, – розповідає Олена Макайя.

Серед претендентів на перемогу в одній з номінацій – територіальна профспілкова організація Придніпровської залізниці. З початку війни профспілка опікується залізничниками та членами їхніх сімей, що виїхали з окупації до Запоріжжя. В обласному центрі для них облаштували 3 шелтери, де наразі проживає майже сотня людей. 

– Іноді кажуть, що добрі справи треба робити в тиші. Але я не згоден з цим. Навпаки – про роботу волонтерів та благодійників потрібно більше розповідати, щоб люди знали, до кого звернутися по допомогу. І самим волонтерам теж потрібна підтримка. Такі заходи мотивують нас продовжувати допомагати людям, – вважає голова профспілки Андрій Хижній.

За словами заступника голови Запорізької ОДА Євгена Мироненка, всі учасники конкурсу є переможцями і заслуговують на велику вдячність, бо благодійність для них – це спосіб життя та поклик серця.

– В час, коли Україна протистоїть підступному ворогу, волонтери допомагають нашим захисникам, вимушеним переселенцям, людям, що перебувають в складних життєвих обставинах. Вони підтримують громади, долучаючись до вирішення проблемних питань. Робота волонтерів змушує кожного з нас вірити в людяність, надихає та дає поштовх працювати краще, – зазначив Євген Мироненко. 

Організатором конкурсу є Асоціація благодійників України, а його амбасадором в Запорізькій області – БФ «Карітас Запоріжжя». Церемонія нагородження запорізьких меценатів та волонтерів відбулась вп’яте.

Читайте також