Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Свою свободу та Конституцію українці захищають зі зброєю в руках – в Запоріжжі вшанували полеглих воїнів

28 червня 2024 - 13:00

Вже третій рік поспіль українці виборюють найголовніше конституційне право – право на життя. Зі зброєю в руках протистоять російській агресії та тиранії. В День Конституції України в Запоріжжі вшанували героїв, які віддали своє життя за суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

На Алеї захисників в парку Металургів шикуються представники обласної та міської влади, військові, правоохоронці, рятувальники, духовенство. Серед присутніх – і капелан ВМС Святослав.

 – Конституція – це закон для людей, написаний самими людьми. І базується він на заповідях Божих. Любити ближніх, поважати їхню честь та гідність, не зазіхати на чуже – це не тільки релігійні канони, а й базові положення  Основного закону. Наш ворог порушив всі загальнолюдські принципи. Тож сьогодні ми розуміємо: добро і світло потрібно захищати зі зброєю в руках, – говорить отець Святослав.

За словами рятувальниці Олесі Юрченко, з початком повномасштабного вторгнення в багатьох людей ставлення до Конституції змінилося.

– Після початку великої війни ми стали більш свідомими. Для нас Україна – це країна зі своєю історією, своїми цінностями, традиціями та мовою. Ціною великих втрат ми зрозуміли, що ніхто не має зазіхати на наше право жити у вільній країні, – вважає Олеся Юрченко, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького райуправління ГУ ДСНС в Запорізькій області. 

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятника запорізьким захисникам України.

– Наші воїни є прикладом мужності, незламності та людяності. Ми пишаємося і пам’ятаємо кожного, хто захищає нашу державу і право українців будувати своє європейське майбутнє, – підкреслив Михайло Семікін, заступник голови Запорізької ОДА.

Читайте також