Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Гуляйполі окупанти цілили FPV-дроном по евакуаційному автомобілю поліції

20 червня 2024 - 13:45

Дрон-камікадзе вдарив зовсім поруч із броньованим авто евакогрупи. Для прямого влучання не вистачило буквально пари метрів. Окрім поліцейського екіпажу в транспортному засобі перебувала 61-річна жінка, яка зважилася на виїзд до більш безпечного місця. «Броня» врятувала їм життя, один з правоохоронців отримав контузію. 

Яскраво-червоний надпис «Евакуація» не став оберегом для поліцейських та пасажирки. Місія з порятунку перетворилась на смертельно-ризиковану через цинізм рашистів. 

Подія трапилася в центрі Гуляйполя. Віднедавна разом із КАБами та снарядами «градів», арти сюди долітають і бойові дрони окупаційного війська. Б’ють по «мирних» цілях і, як наслідок, - десятки поранень та смертей серед цивільних, руйнування житлового сектору. Люди виїжджають з цього пекла, але й на шляху випробування не закінчуються.

Сьогоднішній удар – це черговий воєнний злочин окупантів. Поліцейські зібрали докази та відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також