Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

14 травня 2024 - 10:00

672 мешканцям Запорізької області вже нарахували компенсацію за пошкоджене та знищене житло за програмою єВідновлення. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької облдержадміністрації Віталій Литвиненко під час брифінгу в Медіацентрі ЗОДА.

За його словами, вже погоджено 785 заяв на компенсацію за пошкоджене житло. Загальна сума – майже 57 млн грн. Це дозволить провести відновлювальні роботи в оселях мешканців нашої області. Ще 150 заявок подано на компенсацію за знищене майно, і люди вже отримали 75 сертифікатів на 94 млн грн. На ці кошти громадяни можуть придбати будинок чи квартиру як в нашому регіоні, так і в інших областях України, але лише на підконтрольній території, крім зони активних бойових – наголосив Віталій Литвиненко.

Він зазначив, що максимальна сума компенсації за пошкоджену квартиру не може перевищувати 350 тис. грн, за будинок – 500 тис. 

Директор Департаменту житлово-комунального господарства підкреслив, що частину заявок з урахуванням діючих норм відхилили. Основна причина – відсутність правовстановлюючих документів на житло, особливо в сільській місцевості, та неможливість обстежити оселі через близькість до лінії зіткнення. Інколи люди вирішують скористатися війною і подають недостовірні дані.

Всього, за словами посадовця, у реєстрі майна, знищеного та пошкодженого в Запорізькій області  майже 12 тис. будинків. З них – близько 10 тис. приватних, майже 2 тис. – багатоквартирних:

  • Через бойові дії обстежити усі пошкоджені будинки комісії органів місцевого самоврядування не можуть, тому, на жаль, таких будівель значно більше. Проте держава працює над розвʼязанням всіх проблемних питань та покроково їх вирішує, – підсумував директор Департаменту ЖКГ.

Читайте також

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз атакували 13 населених пунктів Запорізької області

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»