Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зруйнований комплекс «Сучасник»: розбите серце Гуляйполя

12 листопада 2022 - 12:50

Зазіхнувши на існування України як незалежної суверенної держави, загарбник цілеспрямовано атакує об’єкти української культурної інфраструктури, культурні цінності, продовжує ракетні обстріли та не припиняє знищувати наші міста і села. 

У ніч з 5 на 6 листопада 2022 року в наслідок дій російських окупантів,  ракетним ударом на 90 відсотків був зруйнований культурно-спортивний комплекс «Сучасник» у місті Гуляйполе.

Протягом 35 років комплекс був осередком культури, дозвілля і спорту Гуляйпільської міської територіальної громади. В його стінах працювали 4 комунальних заклади: централізована клубна система, централізована бібліотечна система, дитяча школа мистецтв, дитячо-юнацька спортивна школа. 

Щороку працівники Центру проводили близько 300 культурно-масових заходів для різних верств населення. У «Сучаснику» працювали 14 любительських об’єднань та клубів за інтересами. Три колективи мають звання «народний аматорський колектив» - це хор «Вольниця», вокальний ансамбль «Веселка», театральний колектив «Тест». 

Гуляйпільська сцена була унікальною за розмірами і технічними можливостями, оснащена сценічним колом, що оберталося. На ній виступали відомі естрадні виконавці, вокальні, інструментальні, хореографічні, театральні та циркові колективи України. 

У 2021 році об’єкт був включений до переліку заходів, пов’язаних із соціально-економічним розвитком Запорізької області та за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам був реалізований проєкт по встановленню електричного обладнання (інфрачервоних обігрівачів) у великому залі. У грудні 2021 року розпочався капітальний ремонт малого залу. 

  • Усі добрі задуми щодо розвитку культури Гуляйпільщини знищили кляті рашисти, в яких немає нічого святого. Знищують храми, заклади культури і мистецтва, спорту, дитячі заклади.   Але нас не зламати. Працівники культури  зброєю культури  підтримують нашу країну. Проводять заходи у гуманітарних хабах, відвідують військових у шпиталях, приділяють увагу вимушено переміщеним особам, співпрацюють з волонтерами. Ми віримо в силу ЗСУ. Ми віримо в перемогу. Відбудуємо все.  Щиро сподіваємося, що на Гуляйпіллі знову залунають наші українські пісні. і  ми знову запросимо до нас кращі творчі колективи, кращих спортсменів з усієї України і зарубіжжя, - зазначив директор Департаменту культури та інформаційної політики облдержадміністрації Владислав Мороко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій