Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З грудня українцям буде призначати субсидії Пенсійний фонд України

26 вересня 2022 - 14:10

На нараді структурних підрозділів, яка пройшла під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха було розглянуто постанову КМУ про передачу функцій щодо призначення та виплати субсидій до Пенсійного фонду України. З 1 грудня саме ПФУ буде займатися цим питанням, до цієї дати, як і раніше, призначення та виплати субсидій - це відповідальність Служб соціального захисту населення. 

Кожного року з наближенням опалювального сезону гостро постає питання надання житлових субсидій. Цього року отримувачів чекає ряд змін. За ініціативи Міністерства соціальної політики України було внесено зміни до порядку надання житлових субсидій. Постановою Кабінету Міністрів України №1041 від 16.09.2022 Пенсійному фонду України було передано функції призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.  

  • Головним є те, що відтепер людям буде набагато простіше подати заяву на отримання субсидій. Ми закликаємо населення готуватися до опалювального сезону, адже він буде важким. Ці субсидії також виділяють для закупівлі твердого палива домогосподарствам з відповідним видом опалення, - повідомив Олександр Старух. 

Такі нововведення дозволять громадянам подати заяву та необхідні документи у більш зручний спосіб. Передача функцій ПФУ також забезпечить право на допомогу від держави внутрішньо переміщеним особам. Вся інформація буде зберігатися централізовано, що дозволить отримати доступ з будь-якої точки держави, а також автоматизує процес призначення виплат житлових субсидій і пільг.

Водночас з цим відбувається оперативне навчання професійних кадрів для якісного надання послуг населенню. Це зробить процес оформлення виплат максимально зручним і швидким.

  • Тримаємо на контролі питання переходу відповідальності за субсидії до ПФУ. У цей складний для країни період необхідно зберегти якомога більше робочих місць. За бажанням працівників їх буде переведено на роботу у Пенсійний фонд України, де вони матимуть змогу виконувати ті самі функції. Разом з цим не припиняємо проводити навчання кадрів для збільшення гнучкості служб та їх адаптивності до сучасної ситуації, - відзначив Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера

Прийом заявок на вступ до магістратури розпочався

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.08.2024

Впродовж доби окупанти 448 разів ударили по Запорізькій області