Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі правоохоронці відкрили кримінальні провадження за фактом воєнних злочинів із загиблими

9 вересня 2022 - 14:00

Під ворожий вогонь окупантів потрапили п’ять населених пунктів Пологівського району. російські військові обстріляли житлові будинки, а також магазин і дошкільний навчальний заклад. Отримано інформацію про поранених і загиблих громадян.

Збройні злочинці країни-терориста продовжують цілеспрямовано знищувати мирне українське населення. За добу працівники поліції задокументували 28 повідомлень про наслідки обстрілів запорізького краю. 

Переважна кількість заяв надійшла від мешканців Оріхівщини. Жителі районного центру та Малої Токмачки повідомили про зруйновані будинки,  багатоповерхівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Під ворожим вогнем опинилися люди, які зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Одна людина від отриманих травм загинула.

Минулої доби до органів поліції надійшли повідомлення про артилерійський обстріл Гуляйполя. Збройна атака тривала декілька днів, внаслідок чого пошкоджень зазнали житлові домівки, приміщення магазину, а також декілька будівель на території місцевого дитсадку.

Окрім цього, громадяни повідомили про наслідки обстрілів сіл Рівнопілля та Яблукове Пологівського району. Ворог майже знищив їх будинки, господарчі будівлі та присадибну територію. Внаслідок артилерійського обстрілу мешканка Рівнопілля отримала осколкові поранення, не сумісні з життям.

За фактами російської агресії проти мирного населення запорізького краю правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1, ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Запорізька поліція закликає громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та дотримуватися особистої безпеки під час ворожих обстрілів. У разі виявлення невідомих вибухонебезпечних предметів, повідомляйте про небезпечні знахідки до екстрених служб телефонами 101 та 102.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана

Державна служба зайнятості: як отримати освіту за допомогою ваучера