Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі поліція задокументувала 30 фактів збройної агресії проти мирного населення

5 вересня 2022 - 15:25

Минулими вихідними окупанти зруйнували більше десяти будинків у населених пунктах Пологівського району, сільськогосподарську техніку та склади з зерном. Також пошкоджено одне приватне підприємство у Запорізькому районі. Інформації щодо травмованих цивільних громадян не надходило. 

За минулі дві доби під ворожий обстріл російських злочинців попали міста Оріхів і Гуляйполе, села Мала Токмачка та Микільське Пологівського району,  смт. Комишуваха Запорізького району. 

Окупаційні війська нещадно гатили артилерією по житлових домівках мешканців Гуляйполя. Ударною хвилею в них повибивало вікна, потрощило двері.  В деяких будинках відбулося пряме влучання снарядів, внаслідок чого залишилися пошкодженими дахи, стіни та фасади.  Осколками деформовано дворову територію, господарчі будівлі, гаражі й транспортні засоби людей.  Жителі Оріхова також повідомили про наслідки збройної атаки росіян – осколками розірваних снарядів пошкоджено дві багатоповерхівки та зруйновано в них чотири квартири. Також під вогонь окупантів потрапили приватні будинки оріхівців – в них сильно побило шифер, потрощило вікна та присадибну територію.

Також цими вихідними поліцейські зафіксували збройні обстріли села Мала Токмачка Пологівського району. Снарядами пошкоджено декілька домівок у  приватному секторі.

Окрім зруйнованого житлового фонду, від рук російських агресорів постраждала й інша інфраструктура. Ворог наніс збройні удари по приватному підприємству неподалік смт. Камишуваха Запорізького району та пошкодив приміщення об’єкту. А у селі Микільське Пологівського району рашисти поцілили по одному з фермерських господарств. Внаслідок атаки на складському приміщенні знищено 150 тон зерна.

За фактами збройних злочинів співробітники поліції передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни». Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана