Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Опалювальний сезон, навчальний рік та підготовка до можливої евакуації: у Запорізькій області відбулась перша з початку війни колегіальна нарада

31 серпня 2022 - 19:05

Вперше із моменту введення воєнного стану сьогодні проведено засідання колегії Запорізької ОВА, яку очолив Олександр Старух. До неї долучилися представники обласної та місцевої влади, а також представники правоохоронних органів та керівники підприємств.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко доповів, що наразі всі комунальні структури займаються забезпеченням мешканців послугами, проте відбуваються перебої через руйнування мереж ворогом. Особлива увага зараз приділяється електрозабезпеченню закладів охорони здоров’я, які обов’язково повинні мати резервні джерела енергоживлення. 

Що стосується прийдешнього опалювального сезону на тимчасово окупованій території його проведення під загрозою, тому основна підготовка відбувається у Запорізькому районі. Так, вже 300 об'єктів соціальної сфери та підприємств комунального господарства, що складає майже 80%, готові до осінньо-зимового періоду. Крім цього для всієї області відбувається заготівля альтернативного палива: дров, соломи, пелет, торфу тощо, а також закупівля модульних котелень, генераторів та обігрівальних пристроїв для населення. Також визначається перелік пунктів обігріву. 

  • В першу чергу зосереджуємо зусилля на тепло- та електрозабезпеченні важливих об'єктів інфраструктури та житлових будинків. Особливу увагу приділяємо обласному центру, адже саме сюди наразі прямують ті, хто рятується від війни та її наслідків, - зазначає Олександр Старух.

Що стосується нового навчального року директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна зазначила, навчання в онлайн форматі та подальше переміщення закладів освіти з окупованих територій зробить процес безпечнішим. Для організації роботи вчителів, які виїхали на підконтрольну територію вже виділено понад 400 ноутбуків, а в Запоріжжі створено районні освітні хаби. В області зруйновано близько ста закладів освіти.

  • Крім організації якісного навчання, варто піклуватися і про безпеку учасників освітнього процесу, визначити готовність шкіл до сталої роботи та наявність в них якісних укриттів. Ми маємо зробити все, щоб наші діти мали можливість навчатися в рідних українських школах. Маємо пам’ятати, що вчителі контролюють майбутнє, і якщо ми хочемо мати гарні перспективи, жодна дитина не має залишитись осторонь, - наголосив очільник ЗОВА.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів

В Кушугумській громаді до кінця року збудують «підземну» школу

Фізична безбар’єрність: особливості встановлення тактильних смуг

Внутрішньо переміщених осіб запрошують на тренінги від Офісу Омбудсмана