Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій ОВА обговорили підготовку до зими

3 серпня 2022 - 23:55

Про підготовку до опалювального сезону та стан аграрної галузі говорили на селекторній нараді, яка пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля й Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. 

До наради долучилися керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, перший заступник Володимир Шустов, заступник Геннадій Тімченко, а також представники профільних департаментів, установ та комунальних підприємств. 

Посадовці зауважили, що через російське вторгнення цей опалювальний сезон буде найскладнішим за усі роки незалежності України. Тому детальну увагу приділили обговоренню планів це й накопичення запасів вугілля, видобуток та зберігання газу, залучення альтернативних видів палива. Торкнулися також питання організації безперебійної подачі тепла в оселі українців та проведення необхідних для цього стрес-тестів.

Що стосується стану збирання, зберігання та експорту сільськогосподарської продукції, у тому числі підготовку до посіву озимих культур під урожай 2023 року,  Прем’єр-міністр підкреслив, що завдяки злагодженій роботі держави й за лідерства Президента України фактично розблокована робота одеських морських портів. Сьогодні перший корабель із українським зерном уже пройшов перевірку в Стамбулі. За словами очільника Уряду, це дасть додаткові можливості для експорту зерна й більше впевненості для аграріїв.

  • Загалом за червень ми експортували 3,2 млн тонн з 5 млн тонн, які було потрібно. Експорт поступово зростає і залізницею, і дорогами, і через Дунайські порти. Морські порти значно розширять ці спроможності і аграрії отримають нові можливості для збуту продукції. Держава робить для цього все необхідне, — наголосив Прем’єр-міністр.

Учасники наради також заслухали інформацію Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського щодо стану збирання і зберігання зернових та олійних культур. Він зазначив, що цьогоріч збір урожаю очікується більшим, ніж спершу прогнозувалося — 65-67 млн тонн замість 60 млн тонн, як передбачалося раніше.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

За матеріалами Урядового порталу

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів