Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запоріжжя завітали фахівці гуманітарної місії Євросоюзу та Агентства ООН у справах біженців

29 липня 2022 - 17:20

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів змістовну розмову з Еліаною Ірато - експерткою з питань соціального захисту Відділу гуманітарної допомоги та соціального захисту Європейського Союзу. 

До заходу також долучилися заступниця керівника Злата Некрасова, очільники профільних управлінь ЗОВА та представники Агентства ООН у справах біженців. 

Присутні обговорили гуманітарні проблеми та інші нагальні теми, які стосуються нашого регіону. Так, Еліана Ірато зауважила, що їхня організація здійснює моніторинг та безпосередньо втручається в ситуації, щоб надати необхідну допомогу й скоординувати міжнародних партнерів задля забезпечення захисту людей, які постраждали внаслідок військової агресії. 

Своєю чергою, Олександр Старух наголосив, що головні питання для Запорізького регіону наразі стосуються підготовки до зими, а також створення зелених коридорів. Зокрема, важливими є створення та обладнання укриттів. Для цього необхідно залучати кошти та додаткові матеріали для швидких ремонтів.  

Крім того, іноземні гості поцікавилися кількістю внутрішньо переміщених осіб, які знаходяться у Запоріжжі. Очільник регіону зазначив, що у нас наразі перебуває понад 160 тисяч зареєстрованих ВПО. Але Запоріжжя є транзитним хабом. Тут люди можуть отримати допомогу, зареєструватися та вирушити далі вглиб країни або за кордон.  

Зокрема, під час зустрічі торкнулися і теми евакуації людей, які мають особливі потреби та перебувають в інтернатних закладах. Очільник регіону запевнив, що за особами, яких фізично неможливо транспортувати, здійснюється належний догляд. Дітей вдалося евакуювати, у тому числі до країн Європи. 

Наприкінці зустрічі іноземні гості запевнили, що всі основні побажання регіону будуть обов’язково передані та розглянуті міжнародними партнерами. Таким чином, додаткова допомога буде спрямована на забезпечення найбільш нагальних гуманітарних потреб, а також на грошову допомогу та всебічну підтримку постраждалих від російської агресії.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову

«Диктаторські режими завжди нищать національну ідентичність»: в Запоріжжі вшанували пам’ять жертв геноциду ромів