Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі провели акцію "BABY DAY"

28 квітня 2022 - 15:25

Сьогодні у центрі гуманітарної допомоги, що знаходиться у Хортицькому районі обласного центру, волонтери громадської організації “Міжнародний центр “Світ очима дітей” провели акцію "BABY DAY",  під час якої мешканці  району, вимушені переселенці отримали гуманітарну допомогу - предмети першої необхідності для малечі. 

Як розповіла координаторка волонтерського центру, президент громадської організації “Світ очима дітей” Вікторія Мєрєнкова, сьогодні батьки або представники родини, за поданням відповідних документів,  можуть обрати один зі стандартних наборів малюка, залежно від віку дитини, а також вибрати одяг, іграшки. Зокрема, до набору входять дитяче харчування - це і соки, і консерви, і молочні суміші,  підгузки,  бутилочки з сосками. За потреби, центр може забезпечити навіть візочком чи дитячим ліжком. Так, лише за останній тиждень роздали більше 50 візочків нужденним.

Центр працює з восьмого березня, і щодня  туди приходять більше 500 людей. Кожного реєструють у спеціальному журналі. 

  • Спочатку це були люди, здебільшого, з Донецького напрямку - Маріуполя. Волновахи, Авдіївки. Потім почали  їхати і з наших окупованих районів, з Мелітополя, Бердянська. Приходять і мешканці Хортицького району. Зараз всім важко: мами у декреті з дітками, а татусі - хто втратив роботу, хто на фронті. Тож допомагаємо всім, - розповіла Вікторія Мєрєнкова. 

Загалом центр орієнтований на надання гуманітарної допомоги усім вимушеним переселенцям - тут є продукти харчування, одяг, взуття, хліб, засоби гігієни. Завдяки співпраці з Запорізькою обласною військовою адміністрацією, волонтерськими організаціями налагоджено стабільне отримання гуманітарних вантажів. Географія широка - допомога надходить з  Луцька, Копичинців, Львова, Івано-Франківська та від країн-партнерів, зокрема, з Польщі. Там гуманітарку збирають українці, які виїхали з країни, як тільки почалася війна.  Наразі очікують вантаж з Греції. 

Також Вікторія Мєрєнкова продемонструвала мило ручної роботи, яке виготовили наші запорізькі бібліотекарі, щоб волонтери передали його  військовим. 

  • Це так зворушливо, коли люди роблять такі милі  речі, які нагадують затишок рідного дому,  щоб зробити приємне тим, хто захищає не лише Україну, а і увесь світ, - підкреслила Вікторія Мєрєнкова.

Крім цього, у центрі можуть проконсультувати чи скоординувати людину, куди звернутися з різними питаннями щодо подальших дій, можуть надати психологічну допомогу. Також волонтери займаються з дітьми, грають, поки мами оформлюють отримання гуманітарки.  

Центр працює щодня з 10 ранку до 15.00 за адресою вул. Лахтинська, 13, вихідний день неділя. 

Також нагадуємо, що у Запоріжжі за сприяння гуманітарного штабу ЗОВА у кожному районі міста працюють районні пункти видачі необхідної допомоги. 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов