Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

6 серпня 2024 - 19:35

Ноутбуки, смартофони, пральні машини, дивани та ліжка. 10 запорізьких дитячих будинків сімейного типу отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської.

У кожній із великих прийомних родин Запорізької області на вихованні перебуває від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість сімей раніше проживала в Оріхівській, Мелітопольській, Пологівській громадах. Однак через бойові дії або тимчасову окупацію території вони були змушені покинути власні домівки та переїхати до Запоріжжя. 

– У нашій родині зараз 11 дітей: 6 хлопців і 5 дівчат віком від 9 до 18 років. Однак після повноліття наші діти все одно залишаються в сім’ї. Ми виїхали з Оріхова і вже два з половиною роки проживаємо в Запоріжжі. В Оріхові у нас був великий будинок, де було все для дітей. Що з ним зараз, ми не знаємо. Не їздимо, щоб не засмучуватись, – поділилась мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу Олена Алієва. 

Велика родина Олени зараз винаймає трикімнатну квартиру в Запоріжжі. Тепер перед ними новий виклик – облаштувати орендоване житло. Із цим їм допомагають благодійні організації, зокрема Фундація Олени Зеленської. Сім’ї передали меблі, обігрівачі, бойлер та іншу побутову техніку. Мати-вихователька розповіла, що діти люблять готувати та пекти. Отримана кухонна машина, яка може замішувати тісто, має полегшити побут сім’ї. 

– Гуманітарна допомога для запорізьких прийомних сімей є дуже важливою. Оскільки 7 дитячих будинків сімейного типу із 10, що є в Запоріжжі, переселились сюди після початку війни. Окрім побутових речей, також сьогодні дітям передадуть ноутбуки для освітніх потреб, – повідомила начальниця Служби у справах дітей Запорізької ОДА Антоніна Матвєєва. 

Фундація Олени Зеленської надає всебічну підтримку великим прийомним родинам. Зокрема, будує нове житло за програмою «Адреса дитинства» для тих родин, які втратили свої будинки через війну. Також організовує відпочинок у таборах, оздоровлення для дітей, надає допомогу сім’ям для облаштування побуту та навчання вихованців. Загалом вже понад 500 великих прийомних родин отримали допомогу. 

– Цього року наша команда вирішила зосередити свої зусилля на допомозі великим прийомним родинам з тих областей, де ми ще не надавали комплексну підтримку. Родини із Запорізької області – одні з перших, хто отримав необхідну допомогу за своїми запитами. Ми продовжуємо працювати спільно з місцевими службами, щоб підтримати ще більше дітей з їхніми прийомними батьками, – прокоментувала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова. 

Цього разу 67 запорізьких дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали гуманітарну допомогу. Її профінансувала компанія-партнер фундації з Південної Кореї – Good Steward Inc. FEBC-Korea.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах