Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Україна вшанує пам’ять загиблих на підприємствах працівників

26 квітня 2022 - 13:50

Традиційно в Україні 28 квітня відзначають День охорони праці. Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. 

В цей складний час бізнес та працівники підприємств – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та безцінна допомога Збройним силам України.

Праця в умовах воєнного стану пов'язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Так, за час збройної агресії Держпраці вже зареєструвало 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в яких постраждав 191 працівник, у тому числі 115 - зі смертельним наслідком. При виконанні трудових обов'язків через активні бойові дії постраждали 94 працівники, 50 з яких загинули.

В середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії та проводяться спеціальні розслідування.

Держпраці використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці. З метою оперативного інформування Держпраці запустила Telegram бот для оперативного отримання відповідей на поширені запитання з трудового законодавства (@aks_sls_bot) та створила інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану (pratsia.in.ua). За допомогою порталу можна отримати консультаційну допомогу Держпраці релокованим підприємствам, проконсультуватися онлайн або знайти відповіді на найбільш розповсюджені запитання. На сайті також розміщено рекомендації для роботодавців з організації охорони праці під час воєнних дій.

Саме через це Державна служба України з питань праці запропонувала 28 квітня 2022 року вшанувати пам'ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни