Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гуманітарний штаб Запорізької ОВА працює над вирішенням нагальних питань

15 квітня 2022 - 21:05

З метою вирішення гуманітарних проблем, які виникли внаслідок ведення бойових дій на території області, гуманітарний штаб проводить регулярні наради, на яких вирішує питання організації перевезення та розподілу гуманітарної допомоги.

Так, сьогодні на нараді учасники обговорили низку проблемних питань, які пов’язані з логістикою та доставленням гуманітарної допомоги на території. 

На цьому засіданні було представлено нового секретаря гуманітарного штабу, ним стала директор департаменту культури и туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова. Крім цього, до складу гуманітарного штабу було введено начальника юридичного управління апарату ЗОВА Олександра Міняйла. 

Заступниця голови ЗОВА Злата Некрасова зазначила, що в області немає проблем із кількістю гуманітарної допомоги, однак є складнощі щодо заявок на її доставку, а також самої доставки в окуповані території.

Представник Василівської РДА повідомив, що район потребує гуманітарної допомоги, однак є проблема з її доставкою, зокрема пов'язана з небажанням водіїв доставляти вантажі. Злата Некрасова запропонувала Василівській РДА співпрацювати з міським головою м. Василівка, створити логістичний центр та розвозити гуманітарну допомогу по громадам Василівського району.

Голова Запорізької районної державної адміністрації повідомив, що вантажі у Запорізькому районі доставляють без проблем. Машини завантажують та розвантажують за потреби.

Пологівський район також створює заявки, завантажує та розвантажує гуманітарні вантажі. Виникають проблеми через те, що не завжди автомобілі можуть дістатися до місця день в день. Також виникають проблеми через бойові дії в Оріхові. Тим не менше, поступово доставляють гуманітарні вантажі до Гуляйполя, Поліг, Оріхова, Розівки, Комиш-Зорі.

Представникам Бердянського  району  запропонували посилити співпрацю з активними волонтерами, які зможуть забезпечити більш стабільне доставлення гуманітарних вантажів.

Мелітопольский район прозвітував про те, що знайшлась альтернатива автобусам з гуманітарними вантажами. Замість них використовують волонтерів на легковому транспорті. Переважно це вантажі медикаментів, оскільки в легкові автомобілі неможливо завантажити велику кількість продуктів харчування. Найбільшою проблемою є те, що через велику кількість блокпостів вантажі не завжди у повному обсязі дістаються до пункту призначення.

Також було піднято питання брендингу гуманітарних пакунків. Голова гуманітарного штабу Злата Некрасова пояснила, що наразі пакунки брендуються “Добрий вечір, ми з України”, але це викликає агресивну реакцію на ворожих блокпостах та не рідко заважає доставці до кінцевої точки.

 Крім цього, на засіданні обговорили питання створення окремого складу з медикаментами. 

Підбиваючи підсумки наради,  Злата Некрасова наголосила, що громади мають подавати заявки, навіть якщо у них немає транспорту. У разі досягнення домовленостей про безпечну доставку Запорізька ОВА буде знаходити транспорт та відправляти вантажі. 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни