Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 18.03.2022 станом на 20:00

18 березня 2022 - 20:00

Триває  двадцять третя доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й Українського народу російському воєнному вторгненню.

Окупанти систематично обстрілюють наші позиції, застосовуючи міномети  різних калібрів, наносять авіаційні удари та систематичні вогневі удари із ракетних систем великої потужності. Також противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області.

Що стосується наших підрозділів - вони продовжують  наносити вогневі ураження по противнику як на передньому краї, так і вглибину його оперативної побудови і бойових порядків. Протягом двох діб ворог зазнає важких втрат у живій силі і техніці на напрямку Василівка – Пологи та Токмак – Мелітополь.

За фактом обстрілів населених пунктів Запорізького краю розпочато досудові розслідування в рамках кримінальних проваджень, які  здійснюють правоохоронні органи Запорізької області.Сьогодні, 18 березня 2022 року, біля 8:00 окупантами було здійснено обстріл передмістя обласного центру Запоріжжя ракетними системами великої потужності. Для ліквідації наслідків ракетного удару на місце події прибули аварійно-рятувальні підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій, Національна поліція та медічні працівники. Але внаслідок другого ракетного удару було пошкоджено санітарний та пожежний автомобіль. Є загиблі і  поранені, але у зв’язку зі складною ситуацією на місці трагедії остаточна кількість жертв та постраждалий на даний час не відома.  Військові медики  продовжують надавати допомогу пораненим та борються за життя людей.

Окрім того, за розпорядженням голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха на базі Запорізького обласного контактного центру створена гуманітарна “гаряча лінія” (https://www.zoda.gov.ua/news/59987/u-zaporizhzhi-zapratsjuje-povnotsinna-gumanitarna-garyacha-liniya.html). Звернутися на “гарячу лінія” можна за телефоном: 0800-503-508 та передати інформацію  про неправомірне затримання окупаційними силами РФ громадян України, іноземних громадян та осіб, які перебувають на тимчасово непідконтрольних територіях, або зниклих цивільних осіб.

Також ще одна важлива інформація - всі заклади  освіти області є зараз своєрідними соціальними хабами, де евакуйовані особи, постраждалі від бойових дій, можуть знайти прилисток та гаряче харчування. Працівники закладів цілодобово знаходиться на чергуванні, готові допомагати тим, хто цього потребує. Наразі в закладах освіти призупинено освітній процес, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України,  розпорядження голови обласної військової адміністрації та у зв'язку з тимчасовою окупацією територій і загрозою наближення бойових дій до міста Запоріжжя. За оперативною інформацією по Запорізькому краю, будівлі 7 закладів освіти (1 садочок, 4 школи та 2 училища) частково зруйновані або мають пошкодження.

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання